Kan ik nog goedkoper bellen?

Het is weer zover; mijn (privé)mobiele telefoon abonnement loopt af. Het moment om te kijken of ik niet te veel betaal en of ik over moet stappen. Natuurlijk wil ik bij een overstap ook mijn oude nummer behouden.

Tegenwoordig is dat – met alle vergelijkingssites – ook wel heel makkelijk. Even kijken welke providers ze bieden, het gebruikte netwerk, wat de afsluit- en overstapkosten zijn, hoe lang je aan een abonnement vastzit, de internet snelheid, aantal belminuten, kosten bellen buiten je bundel en bellen in het buitenland, etc.

Ik kijk ook altijd of je de niet gebruikte data mee kan nemen naar de volgende maand en of telefoongesprekken per seconde worden afgerekend. Wanneer je bel- en databundel groot genoeg zijn is dat natuurlijk minder belangrijk.

Afgelopen jaar had ik een SimYo abonnement. Ik was daar tevreden mee omdat ik per maand mijn abonnement gratis naar boven of beneden kon bijstellen. Jammer genoeg hebben ze de abonnementsprijzen dit jaar aardig verhoogd. Na een telefoontje kon ik weliswaar de lagere premie behouden maar ik kon het abonnement niet meer (gratis) aanpassen. Laat dat voor mij net belangrijk zijn! Dus op zoek naar een alternatief, natuurlijk met nummerbehoud.

Op internet kwam ik terecht bij Belgoedkoper, een vergelijkingssite waar alles overzichtelijk is weergegeven. Je vult zelf in wat je nodig hebt (Belminuten, Data- en SMSbundel en abonnementsduur) en krijgt de verschillende aanbiedingen te zien. Het is ook mogelijk om op netwerk (KPN, T-Mobile of Vodafone) te zoeken. In het verleden heb ik alle drie de netwerken gehad en nog nooit dekkingsproblemen gehad. Dus voor mij is dat van ondergeschikt belang.
Verder kan je op de website kiezen voor sneller internet en SMS berichten. Al heb ik de afgelopen jaren geen enkel SMS-bericht meer verzonden, met dank aan Telegram (ik gebruik geen WhatsApp).

Unknown

Tegenwoordig zijn er veel vergelijkingssites die het je makkelijk maar tegelijkertijd ook weer moeilijk maken; wat is er veel keuze!

Ik vond Algebeld – grappige naam, maar dat terzijde – trouwens ook een handige site. De Trustpilot waardering is zelfs een 8.2!

De komende dagen ga ik er eens rustig voor zitten en uitvogelen wat voor mij de beste optie is. Ik heb nog even de tijd!

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.