Bewaar nu, lees het later

Gedurende de dag zie ik veel berichten en beelden langs komen die ik graag even zou lezen. Maar ik heb er op dat moment vaak gewoonweg de tijd niet voor.
Tot enkele jaren geleden stuurde ik daarom de link dan snel naar mijn mailaccount zodat ik het ‘s-avonds alsnog kon lezen of kijken. Toch is dat vaak onhandig. Helemaal wanneer je een drukke avond hebt en er (ook dan) niet aan toe komt.
Inmiddels is hier al wat jaartjes een hele mooie oplossing voor. Die oplossing heet Pocket en is bovendien nog gratis ook. Echt super handig. Helemaal omdat de app alles synchroniseert. Wat je op je telefoon bewaart is ook op je iPad /Tablet / e-reader en in je webbrowser te zien.

pocket-app

Voor welke apparaten?

Pocket is geschikt voor heel veel apparaten en platforms. Zo zijn er gratis apps voor onder andere Apple’s OS X, Chrome OS, iPod/iPhone/iPad, Android, Kindle, Kobo, Windows (Mobile) en Blackberry.

Hoe werkt het?

Eigenlijk super eenvoudig. Download de app of ga naar de website, maak een gratis account aan en installeer – wanneer je de webversie gebruikt – de extensie. Wanneer je dat gedaan hebt ben je klaar om te beginnen.

Kom je op het internet iets tegen dat te lang is om op dat moment te lezen of kijken, dan hoef je slechts op het ‘Pocket’ icoon in je browser te klikken om het op te slaan. Je kunt het met deze pagina proberen.
Je bewaarde berichten, websites, foto’s en filmpjes zijn vervolgens op alle apparaten waar je Pocket op hebt geïnstalleerd (app en online) terug te kijken. De synchronisatie werkt echt goed. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat Pocket vroeger Save now, Read later heette.

Je kunt berichten een ‘tag’ meegeven zodat je ze later makkelijk op onderwerp (tag) terug kunt zoeken. Bewaarde berichten zijn ook weer eenvoudig vanuit Pocket te delen of via het prullenbak icoon te verwijderen.

Samsung gebruikers boffen helemaal. Pocket kan met behulp van Text-to-Speech de artikelen namelijk ook nog aan je voorlezen.

Pocket app installatie

Vormgeving

Het mooie aan Pocket is dat het voor mensen die (net als ik) visueel ingesteld zijn er prettig oogt. De layout in tegelweergave heeft wat van een krant weg. Het is echter ook mogelijk om voor lijstweergave te kiezen wanneer je dat prettiger vindt. Je ziet dan meer bewaarde artikelen.

Pocket app layout
Tegelweergave

 

Er zijn ongetwijfeld meer apps die hetzelfde kunnen maar voor mij werkt deze app nog steeds prima.

Meer informatie over Pocket is op de Nederlandstalige FAQ pagina van de app te vinden.

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.