Blue Monday in formule

Blue monday formule

De (omstreden) formule is in 2005 bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall die bepaalde dat de meest deprimerende dag van het jaar – blue monday – zou vallen op de maandag van de laatste volle week van januari.

Hierin is W een maat voor het weer, D voor de schulden, d voor het maandelijkse salaris, T voor hoe lang geleden het kerst was, Q staat voor hoe goed men nog de goede voornemens volhoudt, M voor het motivatieniveau en N voor het gevoel om actie te ondernemen. Er wordt niet aangegeven wat de eenheden van de variabelen zijn.

Ik moet zeggen dat ik er niks van snap….

Het hele artikel is hier te vinden.

Goed om te weten dat de formule later een publiciteitsstunt bleek te zijn van PR bureau Porter Novelli in opdracht van reisbureau Sky travel . Arnall zette zijn naam onder de door het PR bureau verzonnen formule.

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening. Wil je samenwerken of heb je een vraag? Kijk dan even op de 'Over' pagina.