Waarom ik hondenvoer online koop

Ondanks de moeilijke tijden die sommige retailers momenteel beleven, koop (ook) ik in toenemende mate spullen online. Vooral wanneer dat veel geld scheelt. Dat je ook bij een fysieke winkel voordelig online kan kopen bewijst onze dierenzaak!

In den beginne

Het begon eigenlijk met Co, één van onze twee Jack Russell‘s. Co had vanaf het begin regelmatig darmklachten. Ook al gaven we hetzelfde voer als zijn vorige baasje. Nadat we zo ongeveer alle grote merken hondenvoer tevergeefs hadden uitgeprobeerd kochten we bij (en op advies van) de dierenarts een zakje speciaal voer. Dat werkte wel maar was zo duur……

Bij toeval sprak ik niet lang daarna tijdens het uitlaten iemand die het zelfde had meegemaakt. Hun probleem was opgelost toen de hond de geperste brokken van (het Nederlandse) Biofood ging eten. Ik had er nog nooit van gehoord.
Dat is eigenlijk ook niet zo heel gek. In de supermarkt kan je het niet kopen en ook in dierenzaken is het moeilijk te verkrijgen.

Dus ik op zoek naar een winkel waar ze het verkochten. Eerst een klein zakje gekocht om te kijken of hij het wel at én of onze andere Jack er tegen kon. Al na een paar dagen merkte ik verbetering.
Inmiddels zijn we alweer een paar jaar verder. Van de dierenarts hoor ik dat ze er goed uit zien, gespierd, levenslustig en een goede vacht. Dus het zal wel goed zijn.

Toen was daar….

Eens in de paar weken kocht ik een zak van deze brokken in de plaatselijke dierenzaak. Tot we een keer op de camping zaten en eens bij een andere dierenwinkel binnenstapten. Daar was hetzelfde hondenvoer een stuk goedkoper. Eenmaal thuis heb ik deze dierenzaak online eens opgezocht en wat bleek? Ik kon het voer ook gewoon online bestellen en gratis laten bezorgen!
Sinds die tijd doe ik dat ook. Gewoon wanneer het mij uit komt. Bezorging is één of twee dagen later met PostNL. Het is ook leuk dat er soms een cadeautje bij de bestelling zit!

Er zijn dus winkeliers die het wel lukt om een fysieke winkel te combineren met internetaanbiedingen! De dierenwinkel 2.0 zeg maar.

Overigens verkoopt Pet’s Place naast hondenvoer ook alles voor katten, vogels, knaagdieren, reptielen en vissen.

Klik hier voor de aanbiedingen van deze week.

Inmiddels zijn we – met goedkeuring van de honden :-P  -alweer bijna een half jaar overgestapt op de (veel goedkopere) geperste brokken van Pet’s Place eigen merk. Dat scheelt meer dan €15 per zak!

https://www.flickr.com/photos/philippelacle/sets/72157640626513373/
Maud & Co

 

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.