Digitenne abonnement genomen

Afgelopen zaterdag voor het eerst dit jaar in ons huisje blijven slapen. Het koelde ’s avonds wel af maar dankzij de onlangs aangeschafte buitenkachel, gemaakt van een oude gasfles,  bleef het toch aangenaam warm en gezellig.

Wat ik later op de avond en vooral ‘s nachts – ik ben namelijk vaak wakker – wel heb gemist zijn de verschillende tv kanalen waar ’s nachts nog normale programma’s te zien zijn. Op de publieke zenders is het één en al herhaling. En laat dat nu net de enige zenders zijn die we gratis kunnen ontvangen…

Vorig jaar hadden we een abonnement op Digitenne van KPN. Dat werkte goed en had voldoende zenders voor ons. Helaas wonen we maar de helft van het jaar op de camping en betaal je wel voor een heel jaar. Omdat we een eigen (tweede hands) decoder hebben gebruik ik ook de bij het abonnement geleverde decoder niet. Die is veilig opgeborgen in de doos. Toch zonde!

Na wat overwegingen hebben we nu dus toch (weer) een jaarabonnement op Digitenne  genomen. Inmiddels wel een stuk duurder geworden; vorig jaar nog 9,50 maar nu 12,50 per maand.

Omdat ik een tweede hands decoder heb kan ik het pakket met de decoder, antenne en kabels in principe weer terugsturen naar KPN. Zonde van alle transportkosten, verpakking en het uitzoeken/schoonmaken/controleren van alle gebruikte terugontvangen pakketten.

Vorig jaar heb ik telefonisch al de vraag gesteld waarom Digitenne geen seizoensabonnement heeft waarbij je enkel de smartcard afneemt. De ontvangers zijn goedkoop te vinden bij kringloopwinkels. Dat scheelt heel wat in de kosten voor Digitenne en waarschijnlijk ook voor de huurder…. Ik kreeg toen te horen dat die vraag vaker werd gesteld en dat ze het door zouden geven. Helaas is er nog niks veranderd. Ik weet dat er veel belangstelling voor is (en wellicht gelijk een nieuwe markt voor KPN).

Zoals gezegd bevalt het pakket prima. De installatie is een fluitje van een cent. Kwestie van uitpakken, smartcard in de decoder en je regio kiezen. Binnen 10 minuten kijk je al tv of luister je naar de radio. Dit lijkt een reclamepraatje maar het is echt zo simpel.

Wij hadden in de slaapkamer wat ontvangstproblemen. Waarschijnlijk door het aluminium dak. Door de antenne te verplaatsen werd het al beter. Uiteindelijk heb ik de antenne via een gaatje in de wand aan de buitenmuur bevestigd waardoor de ontvangst goed is. In de woonkamer – waar veel ramen zitten – was de ontvangst gelijk goed.

In de woonkamer heb ik digitenne op de tv en op een bij de kringloop gekochte versterker aangesloten. Zo ontvang je de radiozenders ook perfect en kan ik het tv geluid ook nog via de boxen horen! In de slaapkamer heb ik ook een gebruikte decoder staan. Daar doe ik ‘s avonds de smartcard uit de woonkamer in. Een overzicht van de kanalen is hier te vinden.

Laat de zomer nu maar beginnen!

Nu las ik dat je met Digitenne ook internet kan ontvangen…….

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.