Een echte held!

Gisteravond was er weer zo’n kippenvel-televisiemoment; het gesprek met Susanne Dijksterhuis bij RTL Late Night. De 29 jarige Dijksterhuis heeft een zeldzame, agressieve vorm van borstkanker en zal op dinsdag 13 mei worden geopereerd.

De actrice/presentatrice zou later dit jaar gaan trouwen en dacht ook aan kinderen. In het gesprek bij Humberto Tan aan tafel vertelt ze open over haar diagnose, de verstrekkende gevolgen van haar borstkanker en de aanstaande borstamputatie.

Net als tafelgast Barbara Barend was ik erg onder de indruk van haar verhaal en vooral ook de manier waarop ze er over kon praten. Wat een kracht! Zoals Barend in het programma aangaf deed haar eigen item – het vijfjarig bestaan van haar tijdschrift Helden – er eigenlijk helemaal niet toe. Dit is veel belangrijker.

Mocht je het gemist hebben; hieronder het interview bij RTL Late Night. Een aanrader!
Susanne Dijksterhuis gaat strijd aan met borstkank – RTL LATE NIGHT

Later in het programma volgde er nog “een moeilijk moment” voor (macho) Peter ‘R’ de Vries toen Susanne hem vroeg of hij wel gelukkig was. Misschien goed om te weten dat dit stukje volgt op het gesprek met tafelgast Erica Terpstra over de Dalai Lama.
‘Ben jij gelukkig Peter?’ – RTL LATE NIGHT

Een reclamefilmpje waar veel mensen Susanne van kennen:

Susanne Dijksterhuis – Andrelon – Veerkracht

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.