WiFi in het ziekenhuis

Onlangs mocht ik langer dan normaal de wachtkamer van de internist bewonderen. De beste man kon er ook niks aan doen. Hij was weggeroepen voor een spoedgeval in het ziekenhuis.

Gelukkig kon ik de tijd doden met mijn mobieltje. Twitter en het nieuws lezen, mailtje versturen en wat mensen lastig vallen met mijn Telegram berichten.

Het ziekenhuis beschikt over een gratis WiFi verbinding maar die was net in die wachtruimte heel zwak. Zo zwak dat zelfs twitter niet werkte. Nu is mijn ervaring in een ander ziekenhuis met gratis WiFi dat de ontvangst vaak waardeloos is. Van pure ellende maakte ik tijdens mijn opname toen maar gebruik van mijn G3 verbinding.

Zo ook nu in de wachtruimte. Gelukkig was het voor mij maar van korte duur en heb ik een aardige internetbundel. Maar stel dat je opgenomen bent…… Dan duurt een dag lang en gaat je dataverbruik flink omhoog….. En dat kan aardig in de papieren lopen.

Gisteren zag ik een bericht van een voor mij tot op dat moment onbekende stichting; Stichting Michael Wings. Omdat het mij nieuwsgierig maakte ben ik gelijk naar de website gegaan.

De stichting is opgericht naar aanleiding van de wens van Michael Kenniphaas, een Alkmaarse jongen die aan Leukemie leed en daar uiteindelijk aan is overleden. De 18-jarige Michael miste in het ziekenhuis zijn internet contacten. Zijn huiswerk kon hij niet mailen en msn-en met zijn vrienden was een groot gemis. Als hij genezen was,zo bedacht hij, dan zou hij op de kinderafdeling van het ziekenhuis waar hij lag,internet-faciliteiten regelen. Lees hier over zijn (te) korte leven en hoe het ziekenhuis toch internet kreeg.

In Nederland zijn er nog te weinig ziekenhuizen en zorgcentra die beschikken over internet aan bed. De stichting Michael Wings probeert dit aantal te vergroten door gratis draadloos internet aan bed aan te bieden op kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra in Nederland. Zo hebben steeds meer kinderen de mogelijkheid om tijdens kort- of langdurig ziekenhuisbezoek contact te houden met familie, vrienden, klasgenoten en lotgenoten. Wat de stichting doet lees je hier.

De stichting is geheel afhankelijk van financiële steun van sponsors en donaties. Je kan de stichting op verschillende manieren steunen. Dat kan financieel zijn maar ook door bijvoorbeeld het plaatsen van een link of banner op je website. Meer informatie is hier te vinden.

 

Wanneer ik terug denk aan die paar uurtjes die ik door moest brengen in de wachtruimte bij de internist stelt dat helemaal niks voor. Je zal maar langere tijd in een ziekenhuis zijn opgenomen en geen gratis WiFi hebben. Helemaal als kind!

Lees het aangrijpende verhaal – via bovenstaande links of door op onderstaand logo te klikken – op de website en luister naar dit spotje. Misschien kan jij de stichting ook steunen!

 

stichting Micael Wings
MICHAEL-WINGS Commercial Lange versie 2012-2013

Een deel van bovenstaande tekst is overgenomen van de website van stichting Michael-Wings

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening. Wil je samenwerken of heb je een vraag? Kijk dan even op de 'Over' pagina.