Speel jij ook mee?

Het lukte hem weer; Arjen Lubach scoorde zondagavond opnieuw flink met zijn programma Zondag met Lubach. Wat maakte deze aflevering zo’n succes?

Dat ook deze aflevering goed bekeken werd was al aan de vele tweets tijdens de uitzending te zien. Het duurde niet lang of de aflevering van Zondag met Lubach (ZML) was dan ook trending.
Met de #hoedan hashtag – waarmee hij de haalbaarheid van het PVV verkiezingsprogramma op de korrel nam – oogstte hij al aardig wat succes, maar na het item over het door het programma zelf ontwikkelde spel Kamergotchi kwam Social Media echt los. Een geniale vondst.kamergotchi-app

De gratis ZML app is een verwijzing naar het rond de eeuwwisseling populaire spel Tamagotchi waarin je nu niet voor een virtueel huisdier maar voor een virtuele politicus moet zorgen. In het spel zijn alle 17 lijsttrekkers van de komende Tweede Kamer verkiezingen (als huisdier) te vinden.
Wanneer je de app voor het eerst opstart krijg je een willekeurige lijsttrekker toebedeeld. Die moet je vervolgens eten, kennis en aandacht geven.
Spelers die hun politicus het best verzorgen kunnen kaartjes voor de uitzending van ZML winnen.

Door de enorme run die er al tijdens de uitzending op de app ontstond was deze tijdelijk niet op te starten. Inmiddels werkt de app prima en heb je geen excuus meer om deze niet te downloaden….

De app is zowel in de Google Playstore als in de iOS App Store gratis te downloaden.

kamergotchi app download

Natuurlijk kun je de hele ZML aflevering ook nog terugkijken.

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening. Wil je samenwerken of heb je een vraag? Kijk dan even op de 'Over' pagina.

één reactie

  1. Minoes
    20 februari 2017

    Ik kwam gisteren niet meer bij tijdens de uitzending. Helaas wilde de app door drukte bij mijn niet gelijk opstarten. Nu wel. Heb ik Mark Rutte gekregen……. en ik ben voor een andere partij……

Reacties Gesloten