KODI op een oude Android telefoon

In de kast heb ik nog twee oude Android telefoons liggen die ik – sinds mijn overstap naar Apple – niet meer gebruik. Op zich zijn de toestellen nog goed. Te goed om in de kast te laten wegkwijnen. Maar wat doe je met zo’n oude Android?

Een van de nadelen van Android telefoons is (voor mij) toch wel dat je na aankoop altijd met de oude softwareversie blijft zitten. Slechts weinig merken geven je nog updates van het besturingssysteem. Dat doet Apple wel anders. Maar dat terzijde.

Op internet zijn er diverse toepassingen te vinden voor je oude telefoon; beveiligingscamera, server of weggeven aan Stichting AAP om maar wat te noemen.
Maar het is ook leuk om je oude Android telefoon te gebruiken om KODI op te installeren. Daar heb je echt geen Raspberry PI / XBMC voor nodig.
Met KODI kijk je niet alleen de nieuwste films- en series maar kan je ook naar internet radio luisteren en TV kijken. Overal waar je internet hebt.
KODI op zich is legaal. Hou er echter rekening mee dat sommige KODI add-ons (toepassingen) zoals PopCorn Time inmiddels illegaal zijn. Deze add-ons zou ik dus niet gebruiken maar het kan wel. Op eigen risico!

Installeren

Mijn oude Android telefoon was gezegend met Android versie 4.2.2. Daar werkt het in ieder geval nog op. Op mijn andere Android telefoon met versie 4.1 lukte het mij niet de app te installeren.

Download uit de Playstore eerst een VPN app. Een goede en gratis VPN app is DotVPN. Daarna kan je de KODI app downloaden.
De VPN app zorgt er niet alleen voor dat je veilig(er) en anoniem het net op gaat, het maakt het ook mogelijk je IP adres zo in te stellen dat het lijkt alsof je in een ander land zit. Dit is ook handig wanneer je bijvoorbeeld Nederlandse tv in het buitenland wilt bekijken.

Wanneer je deze twee apps binnen hebt gehaald is het vrij simpel; installeer de apps en stel de VPN in op het gewenste land.

KODI zelf instellen is iets ingewikkelder maar moeilijk is het niet. Op internet zijn veel goede handleidingen te vinden om dit binnen 10 minuten te doen.
Eigenlijk heb je voor KODI maar één add-on nodig: Exodus. Deze add-on bevat namelijk alles; TV, de nieuwste series, documentaires en films. En ook extra’s zoals ondertiteling.

scherm telefoon
VPN en KODI op mijn Android

 

Ik neem mijn oude mobiele inmiddels iedere vakantie mee. Niet alleen voor Kodi, maar ook voor Netflix en de Ziggo Horizon Go app, die door de VPN ook in het buitenland gewoon werkt. En soort mini media center. Ideaal!

film screenshot
KODI op mijn oude Huawei Android

 

Het is overigens ook mogelijk (en makkelijk) om KODI op je windowsUbuntu of Macbook netbook/laptop of computer te installeren.

 

Controleer voordat je een KODI add-on gebruikt altijd of deze niet illegaal is (geworden). Het gebruik van een illegale app is namelijk strafbaar!
KODI en VPN zijn volkomen legale programma’s.

Exodus is op het moment van schrijven niet verboden.

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.