Lotte’s Leven

Deze week was bij SBS6 de indrukwekkende documentaire Lotte’s Leven te zien over de inmiddels 23 jarige Lotte van der Kort.

Op tweede kerstdag 2009 kreeg Lotte een zeer ernstig auto-ongeluk waardoor ze lichamelijk vrijwel niks meer kan. Geestelijk is ze echter nog helemaal de oude. Ze zit dus gevangen in haar eigen lichaam. Gelukkig kan ze met behulp van een computer nog een beetje communiceren.

Een van Lotte’s wensen is ooit weer te kunnen praten. In Nederland is ze echter uitbehandeld. De enige kans om opnieuw te leren praten is daarom een behandeling in het buitenland.
In Amerika heeft men goede ervaring opgedaan met zuurstofbehandelingen. Dit kost alleen veel geld. Omdat ze de behandelingen zelf moet betalen, probeert haar familie geld in te zamelen  voor de (vervolg)behandelingen in Amerika. Eerdere behandelingen in Amerika hebben al resultaat gehad. Misschien gaat haar wens in vervulling en kan ze in de toekomst opnieuw leren praten….

Zie hier de indrukwekkende documentaire.
Haar website is hier te vinden.

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.