“Niet kanker maar alcohol dreef ons uit elkaar”

Korte tijd voordat haar vriend Sander aan Hodgkin, een agressieve vorm van lymfeklierkanker overleed, verbrak Lideweij Bosman de relatie en vertrok naar Hawai.

Uit angst voor zijn naderende dood begon Sander steeds meer te drinken. Door zijn alcoholisme ontstonden er ruzies waarna Lideweij de relatie uiteindelijk verbreekt uit angst er zelf aan onderdoor te gaan. Ze vertrekt naar Hawai, de plaats waar hij haar ten huwelijk vroeg. Daar gaat ze bij een wellnesscentrum werken. Wanneer Sander komt te overlijden gaat ze niet naar de crematie.

Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat Sander overleed. Lideweij heeft er een boek (‘Naupaka’) over geschreven en later volgt een documentaire met videoboodschappen die ook deels door Sander zijn ingesproken. Met het boek wil ze het grote taboe rond relaties en sterftebegeleiding doorbreken. Ook begint ze een coachingsplatform om bewustwording bij lotgenoten te versterken.

De familie van Sander heeft moeite met het boek en verbreekt het contact met haar. Ook op internet kreeg ze veel kritiek over het verlaten van haar terminaal zieke partner.

Bij RTL Late Night deed ze haar verhaal. Kijk en oordeel zelf.
‘Niet kanker maar alcohol dreef ons uit elkaar’ – RTL LATE NIGHT

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.