Ruilbeurs voor CD’s en DVD’s

Afgelopen weekend kwam ik bij toeval de Nederlandse website Mail My Disc tegen. Wat is dat voor voor site?

Mail My Disc blijkt al vanaf 2006 te bestaan en is een legale ruilbeurs voor CD’s en DVD’s. Het concept is eigenlijk heel simpel. Heb je een of meer cd’s/dvd’s liggen waar je van af wilt of ben je op zoek naar een bepaalde cd/dvd, dan kan je die gratis op de site aanbieden of zoeken.

Vervolgens ontvang je van Mail My Disc een mailtje en stuur je de schijfjes naar hun op. Wanneer je gezochte schijfje er is ontvang je een mailtje dat het onderweg naar je is.

Mail My Disc is dus de tussenpersoon. Zij ontvangen alle schijfjes, controleren die op beschadiging, echtheid, en sturen die vervolgens door.

Het aanbieden van een cd/dvd kost 1 euro. Daar komen dan wel verzendkosten bij (reken op €1,50 voor de envelop en postzegels per schijfje). Dat is dus goedkoper dan een dvd/cd bij een kringloopwinkel kopen.

Het is een eenvoudige, legale, betaalbare en leuke manier om je verzameling aan te vullen en van ongebruikte schijfjes af te komen! Waarom ik er nooit van had gehoord weet ik niet. Inmiddels weet ik wel dat het goed werkt. Ook in het buitenland blijkt het een zeer succesvolle formule te zijn.

Voor meer informatie: MailMyDisc

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.