TV Lab

Gisteravond was op NPO3 de eerste uitzending van het jaarlijks terugkerende televisieprogramma TV Lab te zien. Inmiddels alweer voor de zesde keer.

Net als vorig jaar presenteerde Jelte Sondij het dit jaar tot drie dagelijkse uitzendingen ingekorte programma. Aan het concept zelf is weinig veranderd; gedurende drie avonden krijgen de verschillende omroepen van het publieke bestel de kans pilotafleveringen van nieuwe programma’s uit te testen op publiek.

Het resultaat is wisselend. Soms is het leuk en vernieuwend, soms ook flauw. Maar dat is persoonlijk.

Gisteravond vond ik het concept van Oudtopia, waarin de werelden van oud en jong elkaar ontmoeten, erg goed. Zes Dates vond ik – in tegenstelling tot veel kijkers – ook bijzonder. Dit programma, in een eenvoudige setting en totaal zonder effecten, moet het hebben van de dialoog of juist het ontbreken daarvan. Het fascineerde mij wel.

Ook de andere programma’s waren zeker de moeite waard! Ik vond het stuk voor stuk programma’s die je bij een publieke omroep tegen hoort te komen. 

Tijdens de uitzendingen kan je trouwens via Facebook en Twitter ook je mening geven.

Heb je de uitzending gemist? Geen nood. Hier kan je alle uitzendingen van dit jaar èn voorgaande jaren terug kijken.

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.