Vandaag nieuwe bril uitgezocht

dataVandaag eindelijk eens een nieuwe bril uitgezocht. Ik liep al een half jaar met het plan dit te doen maar om de een of andere reden kwam het er telkens niet van.Mijn vorige bril is inmiddels alweer ruim drie jaar oud, het montuur zes jaar, en ik voelde dat ik een sterkere (lees)bril nodig had. Anders had ik de bril waarschijnlijk nog wat langer doorgedragen want de bril zat nog steeds goed. Dat mocht ook wel. Kostte indertijd bijna €450 bij Specsavers.

Vorig jaar zag ik toevallig een advertentie van Eyelove op internet en later in het streekblad. Dit altijd in gedachte gehouden. Hun brillen zijn aanzienlijk goedkoper en er was ook nog een aardige keuze.  Eyelove hanteert een nieuwe formule. De winkels zijn gevestigd in een DA filiaal wat de kosten drukt. Bij mij in de buurt zat helaas geen DA filiaal waar Eyelove een brillenhoekje had. Waarschijnlijk duurde de aanschaf daardoor ook wat langer. Ik moest er speciaal voor naar een andere stad.

Maar vandaag eindelijk toch geweest. Ik kon zonder afspraak mijn ogen laten opmeten. Dit gebeurde eigenlijk automatisch met een oogmeetapparaat. Net zoals bij andere opticiens. oogmeting-300x199

Vervolgens werd alles nagelopen en nogmaals opgemeten. Ik had ter controle ook een kopie van mijn laatste ooggegevens meegenomen. Het bleek dat mijn + gedeelte met 0,5 achteruit was gegaan. De rest was gelukkig vrijwel onveranderd. Ik heb nl. (als enige in mijn familie) zeer slechte ogen die in de loop der jaren vreemd genoeg alleen slechter zijn geworden. Waarschijnlijk is dat het gevolg van medicijngebruik maar dit terzijde.

Voor de meting zelf had ik al een montuur uitgezocht. Omdat ik nu een klein, dun zilverkleurig montuur heb, heb ik nu voor wat anders gekozen (zie foto boven dit artikel). Omdat ik mijn vorige bril achteraf iets te klein vond voor multifocale glazen, heb ik gekozen voor een iets groter montuur.

De brilglazen zijn standaard ontspiegeld, kraswerend en steviger gemaakt. Extra dun slijpen kostte €19 extra. In totaal was ik €118 kwijt. Een heel verschil ten opzicht van mijn huidige bril.

Na bestelling moet je de bril wel gelijk afrekenen. Over twee weken kan ik de bril al ophalen. Dan kan ik ook echt beoordelen hoe de bril zit en hoe de service is geweest.

Eyelove -hoehetwerkt

Tot zover ben ik echter al heel tevreden. Waarom meer betalen als het niet nodig is en ik (slechts) €80 euro per twee jaar vergoed krijg. Vanaf volgend jaar heb ik overigens helemaal geen brillenvergoeding. Kost mij meer aan (extra) premie dan dat het oplevert.

Bril inmiddels opgehaald. Ik kreeg een e-mail bericht dat de bril eerder klaar was. In mijn geval dus na een week.

De bril bevalt prima. Ik ga nooit meer een duurdere kopen, tenzij deze natuurlijk na een paar maanden spontaan in drie stukken uit elkaar valt. Maar dat verwacht ik niet. De bril voelt degelijk aan. De bril werd geleverd in een brillenkoker en tasje, voor wie dat interesseert….Eelove tas 2

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening. Wil je samenwerken of heb je een vraag? Kijk dan even op de 'Over' pagina.