Werkt de Tivizen dvb-t antenne?

‘Ik ga op vakantie en neem mee’. Onder dat kopje valt de Tivizen Pico2, een handige gadget waarmee je gratis en zonder WiFi of dataverbinding digitale tv zenders ontvangt.

Sinds de afschaffing van het analoge tv-signaal op 10 december 2006 is het niet meer mogelijk om met een hark- of sprietantenne tv te kijken. Wil je dat wel dan zal je een digitale antenne moeten aanschaffen.
Met zo’n antenne ontvang je in Nederland de publieke zenders npo1, 2 en 3 plus je regionale zender gratis. Alle overige zenders zitten achter een decoder waarvoor je een abonnement moet afsluiten bij Digitenne.
Jammer want buiten Nederland zijn veel meer zenders gratis te ontvangen. Ook commerciële zenders.

Om tijdens de vakantie onder andere het lokale weerbericht en journaal te kunnen kijken, schafte ik de Tivizen Pico2 aan. Daarnaast gebruik ik het apparaat ook op de camping in Nederland om gratis  (zonder data/WiFi) TV te kijken (sport, nieuws, actualiteiten etc).

Db-t Tv ontvangerHet apparaat werkt super eenvoudig. Voor gebruik download je de gratis app. Daarna sluit je het apparaat aan op de lightning poort van je iPhone of iPad en selecteer je het land waar je op dat moment bent. Vervolgens gaat de Tivizen alle beschikbare kanalen zoeken.
Dat duurt een minuut of twee. Wanneer dat klaar is geef je de selectie een naam (bijvoorbeeld van de plaats waar je op dat moment bent) en kun je tv te kijken. Het is zelfs mogelijk een programma op te nemen.

Dv -t ontvanger ios

Wat gelijk opvalt is dat buiten Nederland veel meer zenders te ontvangen zijn. Gratis want je hebt geen WiFi of data(bundel) nodig.
De ontvangstkwaliteit verschilt per regio nog wel eens. Een beetje draaien werkt over het algemeen heel goed.
Wij konden op iedere camping goed beeld ontvangen. Ook onder bomen en op afgelegen plekjes in de bergen.
Naast een aantal nationale zenders ontvang je ook een aantal regionale zenders, meestal ook nog in HD kwaliteit.
Het leuke was bovendien dat je – afhankelijk van de zender – de originele audio kunt kiezen. Engelstalige series zijn dan gewoon in het Engels te volgen!

Tijdens vakantie vind ik het leuk om het (nationale en/of lokale) journaal en weerbericht in de taal van het land te zien. Ook al versta ik er soms maar de helft (of minder) van. Het verhoogt toch het vakantiegevoel en plezier.
Meestal zeggen de beelden wel waar het over gaat. Mocht ik echt meer willen weten dan kijk ik wel even op internet. Dat kan sinds vorige maand ook gewoon binnen je Nederlandse databundel.

Voor mij dus geen gehannes met een schotelantenne om vervolgens de vertrouwde Nederlandse of Belgische tv-zenders te kunnen ontvangen. Je wilt niet weten hoeveel mensen ik lange tijd met hun schotel in de weer zag om de Nederlandstalige of Belgische tv zenders maar te kunnen ontvangen. En die schotels bleken soms storingsgevoeliger dan mijn Tivizen.
Een beperkt aantal lokale zenders heeft als bijkomend voordeel dat je niet de hele avond tv kijkt!

Kortom, ik ben super tevreden met deze aankoop!

Ik gebruik de Tivizen op mijn iPhone en iPad maar er is ook een Android versie te koop. Die schijnt een (nog) betere ontvangst te hebben.
Ik heb ze voor minder dan €10 gezien!

Met een dvb-t ontvanger kijk je overigens niet alleen tv maar ontvang je ook een aantal lokale radiozenders.

Tivizen dvb-t op de camping
Het weerbericht op de camping

Inmiddels heb ik in China een usb dvb-t ontvanger besteld voor de (oude) laptop. Volgens de omschrijving werkt de antenne op een  Windows computer. Ik ga dit nog proberen op een Linux pc en op mijn MacBook. Mijn bevindingen zal ik t.z.t. aan deze blog toevoegen.

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.