Ziggo storing dacht ik

Gisterenmiddag thuis gekomen van een paar dagen camping. Net op tijd om nog naar Parijs – Roubaix te kijken. Dacht ik…

Eenmaal de tv aangezet zag ik een oranje balk – zoiets als het oude blauwe windows scherm op de computer – op de tv. Geen signaal, neem contact met ons op.

Gelijk naar de meterkast gegaan om te kijken of onze modem nog aan stond en werkte. Daar zak ik direct dat er een blauw lampje knipperde…. Stroom er af gehaald en alle draden gecontroleerd. Die zaten er goed in. Ook na het modem enkele keren opgestart te hebben bleef het lampje knipperen.

Omdat we geen tv beeld, geen telefoon en geen internet hadden via mijn mobieltje de Ziggo website geraadpleegd op storingen. Er blijkt één storing met interactieve tv te zijn. Omdat het bij ons meer is maar even bellen. Daar kreeg ik direct te horen dat het op dat moment zo druk was dat ik maar terug moest bellen. Vast iets groots dacht ik. Wij hebben in de afgelopen 10 jaar eigenlijk nooit problemen met onze Ziggo aansluiting.

Onze buren waren er niet. Dus daar kon ik niet aan vragen of zij ook problemen hadden.

Later in de middag en vroege avond toch nog een keer gebeld maar ik kon er niet door komen.

Analoog was er een heel slecht tv beeld. Het leek wel sneeuw! Toch nog de essentie van de wielerwedstrijd en de winst van Niki Terpstra meegekregen, Dagelijkse kost op België en het journaal gekeken. Op zich had het wel wat. Beetje zoals het vroeger in de antenne tijd geweest moet zijn.

Toch merk je op die momenten hoe afhankelijk je van zo’n kastje bent. Dat er geen goed tv beeld was vond ik niet eens zo erg. Internet, dat was erg…… Zo afhankelijk ben ik dus van een goede internet verbinding. Wel tijd om lekker te lezen.

Omdat ik er ook zakelijk van afhankelijk ben, hoopte ik dat het probleem in de nacht zou worden opgelost.

Vanmorgen knipperde het lampje echter nog steeds. Gelijk Ziggo gebeld á 10 cent per minuut want de vaste lijn deed het ook niet. Gelukkig was ik snel aan de beurt.

Een vriendelijke telefonist liep de standaard stappen met me door. Stroom er 15 seconde af halen, kabels nalopen of die aangesloten waren…… Totdat hij vroeg of er een groen lampje op de verdeelbox brandde…… Nee, geen groen lampje….. Ik ondertussen snel kijken. De stekkers zaten er goed in. Zie ik opeens dat de adapterstekker van dit kastje er niet goed in zit Embarrassed ……. Ik was helemaal vergeten dat deze splitter ook een adapter had…… Doordat er een stekkerdoos met een aantal stekkers achterstevoren voor hing zag ik dit niet! Hoe de stekker zomaar los is geschoten blijft een raadsel.

Gelukkig was het probleem hiermee direct opgelost…. en ik een ervaring rijker! Voelde me wel ff héééél dom!

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.