Britse Pathé plaatst historische beelden online

Het Britse Palthé heeft recentelijk haar hele collectie online gezet; ruim 85.000 historische films. En dat ook nog eens in HD resolutie!

De filmpjes waren al een tijdje op de website te zien maar zijn nu ook op YouTube gezet. In totaal ruim 3500 uur film in hoge resolutie. Door de beelden op YouTube te plaatsen is het voor gebruikers makkelijker de beelden te doorzoeken,  te delen of op hun website te plaatsen.

Met het online plaatsen hopen ze hun archief toegankelijker te maken voor een groot, wereldwijd publiek. Zo wil men dat iedereen die over een computer(verbinding) beschikt, waar ook ter wereld, de collectie kan bekijken en ervan kan genieten.

Veel van het beeldmateriaal uit de periode 1896 tot 1976 heeft (grote) historische waarde die niet verloren mag gaan. Het gaat niet alleen om filmpjes uit Groot Brittannië maar ook om filmpjes van andere landen, waaronder Nederland.

Pathé was vroeger een begrip in de bioscoopwereld. Voor aanvang van films verzorgde Pathé in Groot Brittannië het wereld nieuws, zoals het Polygoon dat indertijd in Nederland deed.

Doorzoek de Pathé YouTube site en bekijk de  filmpjes hier.

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

2 Reacties

  1. Bigney
    19 september 2014

    I just want to tell you that I am all new to blogs and truly liked your web blog. Very likely I’m want to bookmark your site . You surely have fantastic well written articles. Appreciate it for sharing your blog.

  2. Chris
    20 augustus 2014

    Terrific post but I was wanting to know if you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Many thanks!

Reacties zijn gesloten.