De Top2000 ‘IronMaidenMan’

Opeens was hij daar. Stevig swingend op de Ramones klassieker Rock and Roll Highschool in het Top2000 café. In mijn eerste enthousiaste tweets kon ik hem (nog) niet in één hashtag vangen. Ramones man was mijn eerste reactie. Niet veel later kwamen daar #ironmaidenman en #jesuiskaleman bij. Uiteindelijk nam ik het (vanwege het Iron Maiden embleem op zijn spijkerjack) veelvuldiggebruikte #ironmaidenman over.

De afgelopen dagen waren er wel vaker mensen (te) nadrukkelijk in beeld geweest maar die zochten altijd zelf de camera op. IronMaidenMan deed dat niet. Hij genoot echt van de muziek zonder daarbij iemand lastig te vallen.
Jammergenoeg merkten weinig mensen in het café hem op. Die waren waarschijnlijk zo druk met hun mobieltje in de weer dat de Twitterhype in wording geheel aan ze voorbij ging.
Gelukkig had de cameraman wél oog voor hem! En Rob Stenders. Ook die onderkende de groeiende populariteit en interviewde de beste man live in de Top2000 café-studio. Wat volgde was een grappig gesprek. IronMaidenMan bleek gewoon Jasper te heten en administratief medewerker te zijn.
Helaas was de magie van de IronMaidenMan na dit gesprek voor mij een beetje verdwenen. Hij werd weer één van ons.

Top2000 IronMaidenMan
#IronMaidenMan Trending

 

Voor wie het gemist heeft; de filmpjes  – en het inmiddels al legendarische interview met IronMaidenMan – zijn via de gratis Top2000 App terug te bekijken.

image-29-12-15-11-17-3

UPDATE 2017

Het is leuk geweest, de hype is over. Iron Maiden Man blijft naar het Top2000 café komen maar…. laat hem vanaf nu ook gewoon zelf genieten (en de kijker ook)!

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

Een reactie

  1. Dirk
    29 december 2015

    Ik geniet ook zo van de Iron Maiden Man. Heb het nog niet zo bekeken maar je hebt een punt!Hoop dat de politiek je tweet ook leest!

Reacties zijn gesloten.