Emily, de nieuwe lifeguard?

Misschien onbewust beïnvloed door de populaire jaren negentig tv-serie Baywatch denk je bij het horen van de naam Emily waarschijnlijk aan een knappe lifeguard. Toch lijkt deze Emily er in de verste verte niet op. Emily is namelijk een robot. Een soort drone maar dan op het water. De naam is een afkorting van “EMergency Integrated Lifesaving lanYard”. Een beetje bijzondere naam…

De 1,20 meter lange robot kan 5 personen vervoeren en heeft een snelheid van 22 Mph. Dat is een stuk sneller dan een lifeguard kan zwemmen! Op één batterij kan 20 minuten gevaren worden. Volgens de fabrikant is dat lang genoeg voor een reddingsoperatie.
En dat is precies waar de kustwacht van het Griekse eiland Lesbos Emily voor wil gebruiken; het redden van mensen. In het bijzonder bootvluchtelingen.
De Griekse kustwacht is momenteel de robot aan het testen.

Nu maar hopen dat Emily bevalt en veel levens gaat redden!

Emily ERS
Emily in actie

 

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening. Wil je samenwerken of heb je een vraag? Kijk dan even op de 'Over' pagina.

één reactie

  1. Ben
    2 februari 2016

    Grappig. Kwam je blog bij toeval tegen maar blijf je volgen!

Reacties Gesloten