Hoe Sail Kampen handig gebruik maakt van social media

Vandaag start Sail Kampen, een meerdaags maritiem evenement dat sinds 2002 om de twee jaar tijdens het paasweekend in – hoe kan het ook anders – Kampen wordt gehouden. Het leuke aan zowel Sail Kampen als bijvoorbeeld Delfsail is dat het kleinschaliger is dan Sail Amsterdam. Daardoor is het ook overzichtelijker. Maar ook deze kleinere evenementen zijn, naast redelijk weer,  afhankelijk van bezoekers. Hoe trek je op een goedkope en effectieve manier potentiële bezoekers aan?

Dit jaar heeft de organisatie van Sail Kampen op een slimme manier gebruik gemaakt van social media om op eenvoudige wijze het evenement bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Een grappig filmpje op You Tube zorgde dat Sail Kampen zelfs wereldwijd het nieuws haalde. Een goed voorbeeld van marketing via social media. Nu hopen dat het weer meewerkt en dat er veel bezoekers komen. Als de inmiddels bijna drie miljoen kijkers van het filmpje allemaal komen kan het wel eens heel druk worden in Kampen!

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.