Slimme jongen die Marnix!

Donderdag was Marnix Dorrestein – winnaar van de grote prijs van Nederland en bekend als invalkracht in de band van zijn goede vriend Jett rebel – bij DWDD te zien. Zijn muziek is niet helemaal mijn ding maar zijn handelen in de DWDD intrigeert me.

Voor zijn optreden biedt hij Matthijs een mix tape van de laatste single aan. Op de cd-hoes staat hoe je het nummer op je computer kan rippen. Vervolgens is het de bedoeling het schijfje aan een vriend te geven, die natuurlijk dezelfde handelingen moet verrichten….

Marnix is fan van Matthijs en zijn programma maar hij mist wat…. Iets wat in buitenlandse programma’s heel gebruikelijk is; een kadootje voor het publiek. Daarom krijgt iedereen in de zaal een promo cd-tje van IX, de band van Marnix!
Ik vond het heel slim van Marnix om het zo aan te pakken! Bij De Wereld Draait Door krijg je als band toch (gratis) een miljoenen exposure. Zijn actie kost hem slechts enkele tientallen demo cd-tjes maar levert hem gelijktijdig veel PR op. En dat voor een heel klein prijsje. Doe het hem maar na!

Ook ik, als kleine blogger, besteed er aandacht aan. Niet omdat ik nu direct fan ben, al kan ik zijn muziek zeker waarderen. Maar omdat ik door zijn actie èn optreden wel benieuwd ben naar andere nummers van de band.

Daar komt bij dat ik het gewoon een super slimme marketing truc blijf vinden die ik niet eerder zo op Nederlandse tv heb gezien!

Benieuwd of hij hiermee een trend gaat zetten….

 

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.