AxCent, de zelfstemmende gitaar

Heb jij ook zo’n hekel aan het stemmen van je gitaar en het wisselen van gitaar bij verschillende stemmingen? Dan is dit misschien de oplossing, tenminste, als je over een aardig gevulde Portemonnee beschikt: AxCent tuning system. Een systeem waarbij de gitaar zichzelf met één druk op de knop stemt. In iedere gewenste stemming!

De zelfstemmende gitaar is al een tijdje op de markt maar is zo duur dat enkel vermogende gitaristen het zich kunnen veroorloven.
Een van de eerste gebruikers van de zelfstemmende gitaar was Jimmy Page (Led Zeppelin) die de gitaar al in 1990 live gebruikte. Inmiddels gebruiken meer bekende gitaristen het systeem. Bekijk hier de filmpjes (ook van Jimmy Page).
Door Crowdfunding hoopt men nu een betaalbaar exemplaar op de markt te brengen zodat ook de wat minder vermogende gitaristen er één aan kunnen schaffen.

Jammergenoeg is ook dit goedkopere model voor mij te duur. Ik zal het dus moeten doen met onderstaande filmpjes en gewoon ouderwets mijn gitaren moeten stemmen, ook wanneer ik andere stemmingen wil gebruiken!

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.