Bluetooth badkamer speaker

Deze week weer zo’n leuk hebbedingetje ontvangen; een badkamer / douche speaker. Een in kunststof verpakte, waterdichte kleurige speaker die je met een zuignap op de wand plakt. Via bluetooth kan je naar ‘wat je maar wil’ luisteren; radio, muziek, podcast…

Ik gebruik de speaker voornamelijk om onder de douche – of in bad – naar de radio of naar een podcast te luisteren. Eindelijk is dat goed hoorbaar in de douchecabine!
Mijn telefoon leg ik op een veilige plek (binnen een straal van 10 meter) neer. De ontvangst en het geluid zijn prima.
De speaker is één keer van de muur gevallen en blijkt tegen een stootje te kunnen. Waarschijnlijk had ik de speaker te laag opgehangen waardoor de zuignap door het water los kwam. Na de speaker wat hoger opgehangen te hebben blijft die goed zitten. Ook in een vochtige douchecabine!

Het is een heel simpel dingetje van nog geen €6. Zo simpel dat er zelfs geen volumeknop op zit. Dat regel je met de volumeknop van je telefoon (of ander bron apparaat).
Het is een kwestie van aanzetten en een automatische bluetooth koppeling met je telefoon, tablet of iPad (of zelfs pc) maken.
Na één keer opladen via de usb kabel doet de speaker inmiddels al bijna een week zijn werk.

Een Leuke bijkomstigheid is dat je – wanneer je de speaker via je mobieltje hebt gekoppeld – ook gebeld kan worden terwijl je onder de douche staat. Je telefoon gaat dan gewoon op de speaker over. De muziek wordt gedempt en je kan met één druk op de knop het gesprek aannemen en ook weer beëindigen. Werkt perfect.

Het geluid is weliswaar mono maar dat is voor onder de douche geen probleem.
Voor buiten heb ik al een bluetooth speaker die een mooi stereo geluid geeft. Bovendien kan je die ook nog als telefoon of iPad- of Tablethouder gebruiken.

Douchespeaker
De speaker in actie!

Je zou de speaker natuurlijk ook in de auto kunnen gebruiken om handsfree te bellen.

 

Lees hier meer over mijn ervaring met het kopen bij AliExpress.

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening. Wil je samenwerken of heb je een vraag? Kijk dan even op de 'Over' pagina.