Hoe bevalt mijn tandenborstel op batterijen?

Je zal het altijd zien; ga je op vakantie, begeeft je elektrische tandenborstel het. Het overkwam mij afgelopen week.

Er zat niets anders op dan gewoon een ouderwetse borstel mee te nemen. Gelukkig had ik er nog één liggen.

Tandenborstel

De laatste tijd moest ik de tandenborstel al om de dag opladen. Een teken dat de batterij op raakte. En dat na een kleine drie jaar.
Ik heb mij al vaker afgevraagd of er geen goede borstel bestond waar je gewoon een of twee penlite batterijtjes in kon doen. Gewoon van die dikkere AA batterijen. Dat zou wel zo makkelijk zijn. Ook tijdens (kampeer)vakanties. Hoef je geen oplader meer mee te nemen.
En je bent niet meer afhankelijk van een stopcontact om de accu op te laden.
AA formaat batterijen zijn vrijwel overal te koop, mocht je ze nodig hebben.

Batterij

Na een korte zoektocht op internet kwam ik er achter dat Oral-B het enige merk is dat een goede elektrische tandenborstel op AA batterijen verkoopt, de Oral-B Advance Power. Gek genoeg is deze borstel alleen online te koop.
Er zijn weinig reviews van deze tandenborstel maar wat ik er over lees is positief.
Het is een simpele borstel met slechts een aan/uit knop. De tandenborstel poetst je tanden met 9600 trillingen per minuut. En dat is ruim voldoende.

Tijdens de vakantie heb ik deze borstel gelijk maar besteld. Leve het internet!
Een dag na terugkomst werd het pakketje bezorgd.
Het pakketje bevat de tandenborstel, een opzetkop en twee Duracell AA batterijen. De nietszeggende handleiding kun je overslaan. Kwestie van batterij er in en je bent klaar om je tanden te poetsen.

Ervaring

Mijn eerste ervaring met de tandenborstel is dat het een degelijk aanvoelende borstel is. De borstel ligt goed in de hand en heeft op enkele plekken een soort rubberen anti-slip laagje. Dat is een hele verbetering ten opzichte van mijn oude borstel die glad was en vooral wanneer die nat is snel uit je hand kan glippen.

Omdat de twee AA batterijen (volgens mij) iets meer ruimte innemen dan een ingebouwde accu is de Advance Power tandenborstel aan de onderkant iets dikker dan ik gewend ben. Maar dat is juist ook weer prettig. De tandenborstel is ook wat zwaarder dan een doorsnee oplaadbare tandenborstel. Maar niet zodanig dat je er last van hebt.
Door de vormgeving en het materiaal heb je een betere grip op de borstel. Deze tandenborstel zal niet snel uit je hand vallen.
Wat geluid betreft is de borstel vergelijkbaar met mijn vorige Oral B borstel.

De tandenborstel is waterdicht. Al rept de wel zeer beperkte handleiding daar met geen woord over.

Oral B advance power tandenborstel

De tandenborstel werkt bij 3 keer 2 minuten poetsen per dag (bij mij) 2 weken.

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening. Wil je samenwerken of heb je een vraag? Kijk dan even op de 'Over' pagina.