Een sterk speeltje voor onze Jack Russels

Ringetje hondenOnze twee Jack Russels, Maud van 8 en Co van 6 jaar, zijn gek op hun ringetje. Het gaat om een rood ringetje van een onbekend merk. Het is gemaakt van oersterk rubberachtig materiaal. Wij noemen het dan ook een Jack bestendig speeltje.

Normaal gesproken trekken onze honden alles stuk. Vooral het vrouwtje. Die heeft de neiging om te pulken. Tennisballen heeft ze in een kwartier vakkundig geplukt.  Je kan het ringetje gooiden zodat het lekker rolt maar het blijft in het water ook drijven.

Ik heb wat filmpjes op You Tube gezet. Dit is een filmpje van Maud met het ringetje in een Topic Travel huisje in Frankrijk.

Samen rennen ze hele stukken achter het ringetje aan. Eenmaal gepakt gaan ze ringtrekken, een variant op het bekende touwtrekken. 11837297406_3c3315dfb3_b

Hierdoor raken ze hun overtollige energie makkelijk kwijt.

Ik laat ze vrijwel dagelijks – na eerst drie kwartier gelopen te hebben – minimaal een half uurtje rennen en met het ringetje spelen. Je zou het lopen weg kunnen laten. Na een half uurtje rennen en spelen zijn ze de rest van de dag rustig. Een Jack moet wel zijn beweging hebben anders moet je er echt niet aan beginnen.

Maar ook dit ringetje gaat ooit stuk. En dan hebben (ook) WIJ een probleem…  Dit ringetje is helaas niet overal te koop. We hebben zo’n beetje alle dierenzaken (in verschillende steden) afgelopen. Ook online gekeken of het ergens te koop is. Uiteindelijk bij Dierenexpert Benji in Zoetermeer terecht gekomen. Daar snapten ze gelijk welk ringetje we bedoelden. Ze hebben al hun leveranciers afgebeld en na een tijd zoeken kregen we bericht; we hebben het ringetje kunnen aanschaffen. Ik heb er gelijk twee opgehaald. Een rode en een blauwe. Waren niet eens duur;  €4,95.

In andere dierenzaken verkopen ze ook drijvende ringetjes. Maar die zijn van schuimrubberachtig materiaal en twee a drie keer zo duur. En, wat belangrijk is, ze deden ook geen moeite om er een voor ons te vinden.

Omdat Jacks nog wel eens de neiging hebben geobsedeerd te raken krijgen ze niet altijd het ringetje.

Ik neem het ringetje wel overal mee naartoe.

Als ze niet goed willen luisteren, en dat is een Jack eigenschap, doen ze dit perfect wanneer je het ringetje laat zien.

Ze doen hier echt alles voor. Ik heb het ringetje dan ook gebruikt om ze dingen te leren.

Ter afwisseling neem ik ook wel eens een vuurtoren mee. Dit is echter alleen om in het water te gooien. Vooral leuk als er wat meer wind is. De vuurtoren steekt 20 cm boven het oppervlak uit.

Als er meer wind is en je gooit het ringetje in het water willen ze het door de golven wel eens niet zien. Dit komt omdat zij vanuit het water vlak erover kijken.

Het komende jaar kunnen wij weer even vooruit!

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.