Hoe overleeft je plant de vakantie?

Ook dit jaar was het weer de vraag; hoe overleven je planten je vakantie……
Het ‘lastige’ is dat wij altijd in juni twee weekjes weggaan. Veel planten hebben juist in die periode regelmatig water nodig. Bovendien kan het in die periode ook in Nederland warm zijn. Dat zagen we dit jaar maar weer eens.

Wij zaten in juni lekker in het warme en mooie Zuid Frankrijk maar toch moest ik  regelmatig denken aan mijn opkomende tomaten, courgette, boontjes etc… Helemaal toen ik hoorde dat het in Nederland ook zo tropisch warm was…

Over de binnenplanten maakte ik mij geen zorgen. Daar had ik een paar jaar geleden  in Duitsland eens een setje ‘doppen‘ gekocht die het prima doen. Maar voor de buitenplanten moest ik nog steeds een goede, betrouwbare oplossing vinden. Met water gevulde petflessen en een katoenen draadje zijn mij te onbetrouwbaar gebleken.

Inmiddels heb ik die bij toeval op internet gevonden; de Garden Spike, een kunststof stokje waar je een petfles – zo’n plastic frisdrank of waterfles- op kan schroeven. De fles geeft vervolgens water af wanneer de aarde rond de Spike (te) droog is. Het makkelijke is dat je ook nog eens alle maten petflessen op de Spike kunt gebruiken.

Het klinkt heel simpel maar het werkt wel. En bovendien doe je – wanneer je plastic flessen zonder statiegeld gebruikt – ook nog aan recycling!

Omdat de Garden Spike (ook wel Garden Cone Spike genoemd) inclusief verzending  nog geen zestig cent per stuk kost, heb ik er maar 10 gekocht. Gelijk binnen uitgetest (buiten regende het op dat moment te vaak) om te kijken of het werkt; Ik ben heel tevreden!

Omdat ze nu nog iets goedkoper waren en altijd best wat plantje buiten heb staan, heb ik er nog wat bij besteld voor de volgende vakantie.

IMG_2015-09-05 11:42:28
De Garden Spike
IMG_2015-09-05 11:42:19
Garden Spike met Petfles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk kan je ook altijd iemand vragen je plantjes tijdens de vakantie te verzorgen maar dat wilden wij niet.

 

Lees hier meer over mijn ervaring met het kopen bij AliExpress.

 

 

 

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.