Spinners, de nieuwste gadget rage

Nietsvermoedend ging ik op zondagochtend boodschappen doen. Zoals gewoonlijk vroeg. Voor de deur stonden veel mensen te wachten. Veel meer dan normaal op zondagochtend…

Om exact tien uur ging de deur open en stormde iedereen de winkel in. Ik had geen flauw idee waarom het zo druk was op dit vroege tijdstip. Het leek wel of je enkele minuten gratis mocht winkelen.
Eenmaal binnen was het een geschreeuw van jewelste. Nieuwsgierig geworden keek ik waarom iedereen zo druk deed rond de ‘non food’ schappen.
Door de vele mensen was dat echter moeilijk te zien. Totdat ik de eerste volwassene met een mandje vol doosjes met gekleurde dingen zag weglopen. Daarna volgden teleurgestelde kinderstemmetjes….

Wat bleek? Dirk had Fidget Hand Spinners in de aanbieding. Achteraf begreep ik dat €1,50 per stuk ook erg goedkoop is. Bij Bol.com zijn ze een stuk duurder!
Ik had die spinners wel vaker gezien maar had me nooit gerealiseerd dat de gadget zo’n rage was.
Voor wie deze gadgets niet kent: Op Youtube zijn veel filmpjes te zien met de vele freestyle trucjes die je met de Fidget Hand Spinner kunt uitvoeren.

Fidget Hand Spinner

Het is slim van supermarkt Dirk van den Broek om met deze leuke aanbieding in te spelen op de Hand Spinner rage. Alleen wel jammer dat ze geen maximum aantal per persoon hadden ingesteld zoals ze dat ook wel eens bij andere aanbiedingen doen.
Nu duwden hebberige volwassenen kinderen opzij om vervolgens met 20 tot wel 30 doosjes gekleurde spinners weg te lopen. Het gevolg; Binnen een minuut waren alle spinners weg.
Wat over bleef waren beduusd kijkende, hevig teleurgestelde en soms zelfs huilende kinderen die ook graag één spinner hadden gehad.
Gelukkig was er ook een moeder die tegen haar dochter zei dat ze aan twee spinners genoeg had en de andere drie spinners aan kinderen die niks hadden moest geven. Wat ze vervolgens ook deed!

Opvallend is dat de Spinner door volwassenen wordt gebruikt om ‘stress weg te draaien’. Misschien hadden de hebberige moeders in de supermarkt gewoon last van extreme stress…

Mocht je de aanbieding van de supermarkt gemist hebben; bij AliExpress zijn de Spinners nog een stuk goedkoper….

fidget-hand-spinner
De Dirk aanbieding
Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening. Wil je samenwerken of heb je een vraag? Kijk dan even op de 'Over' pagina.