Hekel aan gitaar stemmen?

Gitaar spelen is leuk. Maar aan bepaalde dingen heb ik een hekel. Snaren vervangen en mijn gitaar stemmen bijvoorbeeld.
Op dat laatste heb ik nu iets gevonden waardoor dat in ieder geval makkelijker en sneller gaat!

De JoYo JT-01 Clip-On-Tuner of mini gitaarstemmer. Een super handig apparaatje dat met een clip direct op de kop van de gitaar bevestigd kan worden. Het scherm kan zowel naar boven als naar beneden gedraaid worden zodat je er ook altijd goed zicht op hebt.

IMG_2015-11-12 16:15:39

Het is een kadootje voor mezelf. Misschien dat ik nu wat vaker op mijn oude, snel ontstemmende semi akoestische jazz gitaar ga spelen….
Deze gitaar ontstemt namelijk zo snel dat ik er altijd eerst een stemapparaat bij moet halen voordat ik op de gitaar kan spelen. Vaak ben ik daar gewoon te lui voor. Het gevolg; de mooie gitaar staat maar wat stof te vangen…. Toch zonde, ook al is het een mooie gitaar om gewoon naar te kijken.

IMG_2015-11-12 16:38:47
Handleiding

Met dit handige clip-on-apparaatje is het een kwestie van de gitaar oppakken, knopje indrukken en het stemmechaniek bij draaien. De tuner ziet automatisch welke snaar je aan slaat. Wanneer het scherm groen kleurt is de snaar gestemd. Geen gedoe met kabels.

De tuner schakelt zichzelf na drie minuten uit. Mocht je het willen dan kan je dit apparaatje ook gebruiken om andere snaarinstrumenten zoals een viool, bas of ukelele mee te stemmen.
Het stemapparaat werkt op één platte koopbatterij (CR2032 ) die bij discounters als De Bazaar en Action winkels bijna niks kosten.

Het leukste komt nog; de prijs. Inclusief bezorging (maar zonder batterij) was ik €2,18 kwijt. Natuurlijk ook nu weer bij mijn favoriete gadgets-winkel AliExpress.
Ik had het stemapparaatje trouwens in exact 10 dagen binnen.

Voor mij was het gewoon een reguliere aanschaf maar het is natuurlijk ook een leuk Verjaardags- Sinterklaas- of Kerstcadeau!

De tuner in actie!

 

Lees ook mijn blog over mijn ervaring en tips voor het kopen bij AliExpress.

Wist je dat AliExpress soms ook interessante dagaanbiedingen heeft?

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.