Zo gaat je telefoonkabel langer mee

Regelmatig zie ik nieuwe leuke en praktische producten langskomen op Crowdfundingsites. Jammergenoeg zitten daar ook vaak ideeën tussen die het volgens mijn niet gaan maken. Hoe leuk ze ook zijn.

Maar ik blijk het regelmatig mis te hebben, gelukkig.  Zo ook bij de Italiaanse Startup Synapses met hun IVY beschermkabel voor de iPhone, iPad en MAC.

Kwetsbaar

Een probleem dat vooral Apple gebruikers bekend zal voorkomen. De kabeltjes van Apple producten zijn niet alleen heel kwetsbaar maar bovendien ook vrij prijzig. Een nieuwe Lightning naar USB-kabel om je iPhone, iPod of iPad op te laden kost toch €25 en een lichtnet adapterkabel maakt je maar liefst €89 armer.
Android gebruikers zijn wat dat betreft beter af. De door Android apparaten gebruikte snoertjes zijn vrijwel overal verkrijgbar, goedkoop en bovendien een stuk sterker. Maar ook die kunnen breken.
Een reden temeer om (als Apple gebruiker) zuinig te zijn op de kabeltjes.
Maar hoe voorzichtig ik ook ben, ook ik heb al eens een nieuw kabeltje voor mijn iPad aan moeten schaffen omdat het kabeltje aan de kant van de lightning aansluiting stuk was gegaan. Toch zonde van het geld.

IVY

De IVY kabelbeschermer is een simpele maar praktische oplossing om te voorkomen dat het uiteinde van je telefoon- tablet- of MAC oplaadkabel dubbel knakt of erger, breekt.
De gedachte is simpel; ze draaien als het ware een veertje om het uiteinde van de kabel waardoor deze beter beschermd moet zijn tegen dubbel knakken (en afbreken).

Een leuk en praktisch idee. Toch was ik bij het zien van het IVY- crowdfundingsproject eigenlijk best verbaasd dat ze inmiddels voldoende geld bij elkaar hadden weten te sprokkelen om het product daadwerkelijk op de markt te brengen.
Het IVY beschermkapje kost €10 per stuk. Niet echt goedkoop. Het ziet er wel mooi en heel degelijk uit.

Concurrentie

Waarom ik eigenlijk verbaasd ben dat het project toch geslaagd is (103% backers) komt omdat mijn eerste gedachte bij het zien van de IVY was “dat kan ik zelf ook maken”. Hoeveel mensen zijn er niet aan de slag gegaan met een ballpointveertje?.
Ik in ieder geval wel. Het is vrij eenvoudig maar of dit nou echt helpt….. Ik weet het niet. Het zou ook erg simpel zijn. Het ziet er ook minder mooi uit dan de IVY.

kabelbeschermer

Afgezien van het ballpoint veertje zijn er nog ander oplossingen. Zo kan je het kabeltje bijvoorbeeld met leuk gekleurde draadjes omwikkelen zoals in dit filmpje te zien is. Ziet er wel origineel uit.Maar niet echt iets voor mij.

Daarom duus toch even online gaan kijken wat er zo al te koop is. Al snel kwam ik uit bij dit handige beschermkapje. Kosten: €0,66, inclusief verzending! Het kapje is niet alleen in verschillende kleuren te koop maar ook met allerlei figuurtjes. Maar dat is mij te kinderachtig.

kabelbeschermer-alie

 

Ik heb er gelijk een paar besteld. Over een week of twee zijn ze hopelijk binnen.

Update

De in China bestelde kabelbeschermers vielen al na een week op de deurmat.

Zoals op onderstaande foto’s te zien netjes in een gesealde verpakking met gebruiksinstructie. Ik had er voor gekozen om een willekeurige kleur te ontvangen – dat was nog goedkoper – en ontving een groen/blauw en een paarskleurig setje.

De beschermkapjes zijn heel eenvoudig om een kabel te bevestigen. Kwestie van kabel er tussen leggen en aandrukken. Ze passen prima, behalve op een iPhone snoer. Dat is net iets te dik. Je kunt er eventueel een stukje doorzichtig plakband om doen. Dan blijft het wel stevig zitten om je Apple snoer.

kabel-beschermer kabelbeschermer

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.