22 maart; Wereld Water Dag

De VN heeft in 1992 ‘World Water Day‘ in het leven geroepen om elk jaar op 22 maart stil te staan bij het belang van goed waterbeheer en watermanagement. Eén van de Millenniumdoelstellingen voor 2015 is om het aantal mensen zonder of met een tekort aan schoon drinkwater tot de helft te reduceren.

Helaas is er in Nederland (nog) niet veel aandacht voor deze dag. Vanmorgen vond men het op de publieke radio belangrijker om het over ‘de dag van de spijkerbroek’ te hebben, een evenement gesponsord door een grote spijkerbroekenfabrikant.

Ik heb er nog een tweet naar diverse zenders aan gewaagd, maar helaas tevergeefs. Volgend jaar beter. Wellicht dat onze Koning hierbij een handje kan helpenKraanDrinkwater prijs!

In Nederland hebben we gelukkig kwalitatief goed kraanwater. Over de smaak valt (per regio) soms te twisten. Feit is dat het bij ons gelukkig niet nodig is om drinkwater vanwege gezondheidsrisico’s in milieubelastende plastic flessen te kopen.

De krnwtr heeft voorafgaand aan de Wereld Water Dag zelfs een nationale watertest gehouden. De uitslag is hier te vinden. De winnaar is Haarlem gevolgd door Maastricht, Gouda, Leeuwarden en Zwolle.

Wil je meer info over deze dag? Kijk dan op de Nederlandse websites van Wereld Water Dag, KRNWTR en Kraanwater.

kaart-van-nl

Steun ook een goed doel en koop een waterfles. Lees hier over de aktie.

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening. Wil je samenwerken of heb je een vraag? Kijk dan even op de 'Over' pagina.