Ali B en de 40 wensen

Dit seizoen zijn er twee televisieprogramma’s die ik leuk vind. Eén daarvan is ‘Ali B en de 40 wensen’ (#AB40W). In dit programma koppelt Ali B een probleemjongere aan een (hoog)bejaarde met nog één laatste wens. De jongere moet vervolgens zijn/haar uiterste best doen om deze wens – met hulp van anderen – te realiseren.

Het programma kan de deelnemende jongeren juist dat extra zetje geven om hun leven weer op de rails te krijgen. Daarbij steunen ze ook nog een maatschappelijk goed doel; de wens van een voor hen wildvreemde bejaarde in vervulling laten gaan.

Ali B presenteert het programma op zijn eigen luchtige manier. Toch laat hij niet over zich heen lopen en kan hij ook streng tegen de jongeren zijn. Waarschijnlijk door zijn voorkomen accepteren zij dat ook van hem. Als ervaringsdeskundige weet Ali B waar hij het over heeft en wat hun valkuilen kunnen zijn.

Ik blijf het leuk vinden om te zien hoe Ali B zich de afgelopen jaren van rapper naar programmamaker/presentator heeft ontwikkeld. Hij blijft vernieuwen en leuke programma’s bedenken èn maken.

Gek genoeg stellen de kijkcijfers van het programma teleur. Gemiddeld kijken er zevenhonderd duizend mensen naar het programma. Dat is maar iets meer dan naar Barbie’s paranormale programma ……..

Waar dat aan ligt weet ik niet. Ook in mijn omgeving keken er weinig mensen naar het programma. Totdat ik ze overhaalde er één keer (even) naar te kijken. Daarna waren ze om! Onbekend maakt tenslotte ook onbemind.

Zie hier een eerdere uitzending:
Ali B en de 40 wensen: Peter en Bob – Uitzending Gemist

WIl je alle afleveringen zien? klik dan hier.

Kijk hier naar de eerdere tv serie ‘Ali B op volle toeren’ waarin hij met name jonge rappers kennis laat maken met grote Nederlandstalige hits uit het verleden.

Daarnaast is Ali B ook in het theater te zien.

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

Een reactie

  1. C. Brown
    20 augustus 2014

    Howdy would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a fair price? Many thanks, I appreciate it!

Reacties zijn gesloten.