Eindelijk kan je de Horizon Go app streamen

Het heeft lang geduurd maar eindelijk is het zover; live tv streamen via Apple Airplay of Google Chromecast. Waarom wij er in Nederland zo lang op moesten wachten is mij niet duidelijk. In Duitsland kon het vorig jaar al. Maar goed, het kan hier nu ook!

Waarom is dit voor mij interessant zal je denken. Nou, ik kijk op de camping ook wel eens tv. We hebben daar sinds vorig seizoen gratis WiFi en toen gelijk KPN’s Digitenne opgezegd. Dat werd ieder jaar alleen maar duurder.
Vorig jaar keken we (met de Horizon Go app) gewoon op de Macbook of iPad TV (en soms zelfs via de smartphone). Maar dat blijft een klein(er) scherm. Ik had wel een kabel waarmee ik mijn MacBook (of een oud laptopje) op de televisie kon aansluiten maar dit is veel makkelijker.

ziggo-tv-app-in-heel-nederland-bruikbaarNu Ziggo het mogelijk heeft gemaakt om alle live uitzendingen van de Horizon Go app te streamen kan ik de oude tv weer gebruiken. Gewoon een Google Chromecast op de tv aansluiten en het live beeld van de telefoon naar de tv streamen. Werkt perfect! Je moet wel WiFi toegang hebben om de Chromecast/Apple-TV te configureren.
Voordeel is dat je die oude tv’s gewoon gratis van Marktplaats kan halen. Het enige wat je er bij moet kopen is een verkoopkabel van hdmi naar scart zodat je de Chromecast (of Apple TV) kan aansluiten.
Vooralsnog kan je (helaas) alleen live tv streamen. Maar wellicht dat het in de (nabije) toekomst ook mogelijk is om alle content van de Horizon Go te streamen. Dus ook MyPrime en Gemist. Volgens Ziggo komt het er aan. Het is voor mij in ieder geval al een flinke stap vooruit!

Ziggo Horizon Go app
Update voor de Horizon Go app

Op de Ziggo website leggen ze uit hoe je kan streamen.

Omdat ik op de camping geen toegang tot het wifi netwerk heb werkt Chromecast niet. Wat wel werkt is EZCast en Miracast. Echter, ik krijg die alleen via de MacBook werkend. Op de iPhone en iPad krijg ik de melding dat streamen niet mogelijk is.

Het viel mij trouwens op dat Ziggo nu ook losse internet abonnementen aanbiedt. Je bent dan niet meer verplicht om er ook tv bij te nemen. De standaard tv zenders en Ziggo sport krijg je er gratis bij.
De maximale snelheid is bovendien verhoogd naar 300 Mbit/s!!
De streamfunctie van de Horizon Go app is ook handig wanneer je in het buitenland bent en gebruik maakt van een VPN dienst. Voorwaarde is dan wel dat je toegang tot het WiFi netwerk hebt om de Chromecast/Apple-TV te configureren  èn een Chromecast of Apple TV bij je hebt. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je met een VPN dienst altijd nog ‘gewoon’ gebruik maken van de Horizon Go app.
Lees er meer over in mijn blog TV kijken in het buitenland.

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

Een reactie

  1. Timo
    4 juli 2016

    Ik kijk nu vanuit Belgie ook Ziggo!!
    Nooit geweten dat dit zo ook mogelijk is. Werkt prima. Super bedankt voor de tip /blog. Scheelt mij heel wat dure mb-tjes!!

Reacties zijn gesloten.