Gratis (offline) navigeren met je telefoon

Onze auto heeft een ingebouwd navigatiesysteem wat natuurlijk super handig is. Tenminste, wanneer de kaarten regelmatig een update krijgen (en je hier een abonnement voor hebt…). De kaart van ons navigatiesysteem is al wat ouder en is jammergenoeg ook regelmatig de kluts – of route – kwijt. Vooral in nieuwbouwwijken. Nu hoor ik je zeggen dat ik de kaart dan moet laten updaten. Maar dat doe ik niet. Het is nl. een zakelijke leaseauto die we (gelukkig) nog maar een klein jaar hebben. Maar ik heb een andere oplossing gevonden. Gratis!

Wanneer ik tegenwoordig naar een nieuwbouwwijk ga navigeer ik zelfs liever met de gratis (Android & iOS) app HERE WeGo dan met het systeem in onze auto. Deze app doet eigenlijk alles wat nodig is; geeft je diverse routeopties, geeft je Рals je dat wenst Рgesproken aanwijzingen, geeft de snelheid aan, is overzichtelijk en niet onbelangrijk; is nauwkeurig en snel. Het mooiste is dat je alles ook nog eens offline kan doen. Alleen zal je het dan zonder actuele filemeldingen moeten doen.
De app is overigens niet alleen geschikt voor automobilisten maar ook voor¬†fietsers, taxi en in het openbaar vervoer. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd maar met de app kan je – wanneer je online bent – ook vertragingen in het OV omzeilen. Een flinke concurrent voor TomTom, Garmin en Mio denk ik…

 

photo_2016-10-26_10-32-54

Ik gebruik de iOS versie van de app en heb geen ervaring met de Android versie.

Ik schrijf over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Gewone dagelijkse zaken dus!
Daarnaast blog ik op de website Leven met Colitis Ulcerosa over mijn (leven met een) chronische darmaandoening.
One comment on “Gratis (offline) navigeren met je telefoon

Comments are closed.