Gratis (offline) navigeren met je telefoon

Onze auto heeft een ingebouwd navigatiesysteem wat natuurlijk super handig is. Tenminste, wanneer de kaarten regelmatig een update krijgen (en je hier een abonnement voor hebt…). De kaart van ons navigatiesysteem is al wat ouder en is jammergenoeg ook regelmatig de kluts – of route – kwijt. Vooral in nieuwbouwwijken. Nu hoor ik je zeggen dat ik de kaart dan moet laten updaten. Maar dat doe ik niet. Het is nl. een zakelijke leaseauto die we (gelukkig) nog maar een klein jaar hebben. Maar ik heb een andere oplossing gevonden. Gratis!

Wanneer ik tegenwoordig naar een nieuwbouwwijk ga navigeer ik zelfs liever met de gratis (Android & iOS) app HERE WeGo dan met het systeem in onze auto. Deze app doet eigenlijk alles wat nodig is; geeft je diverse routeopties, geeft je – als je dat wenst – gesproken aanwijzingen, geeft de snelheid aan, is overzichtelijk en niet onbelangrijk; is nauwkeurig en snel. Het mooiste is dat je alles ook nog eens offline kan doen. Alleen zal je het dan zonder actuele filemeldingen moeten doen.
De app is overigens niet alleen geschikt voor automobilisten maar ook voor fietsers, taxi en in het openbaar vervoer. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd maar met de app kan je – wanneer je online bent – ook vertragingen in het OV omzeilen. Een flinke concurrent voor TomTom, Garmin en Mio denk ik…

 

photo_2016-10-26_10-32-54

Ik gebruik de iOS versie van de app en heb geen ervaring met de Android versie.

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening. Wil je samenwerken of heb je een vraag? Kijk dan even op de 'Over' pagina.

één reactie

  1. Fred
    20 november 2017

    Inderdaad fijne app?

Reacties Gesloten