Het Top 2000 quiz spel

Ik ben een groot liefhebber van de Top2000. In de laatste week van het jaar staat de radio ook altijd op Radio2. Thuis en in de auto. Ook al zijn er geen verassingen in de Top2000 nummers te vinden. Het blijft gewoon leuk. Je hoort liedjes die je niet iedere dag hoort en je kan discussiëren of een nummer wel in de Top2000 thuis hoort.

Op de televisie volg ik graag de Top 2000 a go go met bijbehorende quiz. Helaas zijn de uitzendingen naar mijn mening veel te kort. Om de quiz vaker te kunnen spelen heb ik de Top2000 quiz aangeschaft.

Een doos met daarin 100 kaartjes met 6 vragen, Top2000 quiz spel de bel, 7 bierviltjes voor de score, een potlood,  en natuurlijk de spelregels.  Daarnaast kan je een gratis app voor de iPhone of iPad downloaden. De app bevat 1000 vragen met beeld en geluidsfragmenten.

De spelregels zijn eenvoudig waardoor je het snel speelt. De bel gebruik je eigenlijk alleen bij meer dan 2 spelers. De bierviltjes heb ik vervangen door wat gewone witte vierkante papiertjes.

De app maakt het spel eigenlijk nog leuker. Vergeleken met het (goedkopere) ToIMG_20131218_150028p2000 popspel, een kaartspel met andere vragen, is dit een groot pluspunt. Wel is het jammer dat de app niet voor android beschikbaar is. Een gemiste kans!

Voor wie het niet kent; iedere vraag licht een stukje van de sluier op. Bij de laatste vraag weet je zeker over wie het gaat. Het gaat er echter om zo snel mogelijk te raden om wie het gaat. De vragen zijn (gelukkig) niet al te moeilijk.  Al verschilt dit per persoon natuurlijk. Vaak is dit leeftijdsgebonden. Er komen zowel oude als nieuwe groepen/personen in voor wat het afwisselend maakt en ook voor een breder publiek interessant.

Dit weekend gaan we vooruitlopend op de uitzendingen alvast warm draaien…….

Tip

Wat ik heel raar vind is dat je het spel niet hoeft te kopen om de gratis app te kunnen downloaden. Wanneer je een iPhone of iPad hebt is dit gratis te downloaden en te spelen (zoek op ‘quiz vragen’ of klik hier). Natuurlijk maken de kaartjes het wel leuker!

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.