Pompoentaart

IMG_20131114_204022

Omdat pompoenen in de herfst volop en redelijk goedkoop te verkrijgen is, leek het me eens leuk een pompoentaart te maken. Vroeger maakte mijn moeder die altijd. Dus haar het recept gevraagd. Maar omdat ik altijd alles uit de losse hand maak (en dit meestal ook goed gaat) en er andere dingen aan toevoeg of juist verwijder,heb ik het een beetje aangepast. Ik heb er een rechthoekige silliconen cakevorm naast gezet en de hoeveelheden aangepast zodat het erin kon.

Op de Haagse markt een halve pompoen gehaald. Deze eerst licht gekookt. Daarna af laten koelen en de schil eraf gehaald.Vervolgens de pompoen in stukken gesneden en in een schaal gedaan. Dit met de staafmixer gepureerd.

Hierna bloem in een schaal gedaan, beetje bakpoeder erin, drie eieren, kaneelpoeder, 400 gram boter, olijfolie, wat suiker en dit met de mixer gemengd. Daarna de pompoen erbij gedaan en ook dit gemengd tot een geheel.

Toen ik alles in de bakvorm had er met een vork wat rozijnen, die ik vooraf in rum had laten wellen, doorheen geroerd.IMG_20131114_174925

Dit alles op 280 graden een uurtje in de hete luchtoven laten staan. Met een tandenstoker geprikt om te kijken of het gaar was.

Het resultaat was volgens proevers prima. Zelf vond ik dat je de rum niet proefde dus dat laat ik in het vervolg weg. Ook hadden er meer rozijnen in mogen zitten en iets meer kaneel.

IMG_20131114_184319

Nodig:

Pompoen

Bloem

Bakpoeder

Eieren

Suiker

Kaneel

Rozijnen

Olijfolie

Boter

 

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.