Tsingtao bier uit China

Tsingtao bier uit China

Vorige week kwam ik bij de Lidl Tsingtao bier uit Tsjingtou logoChina tegen. Wel prijzig met zijn €0,99 per flesje van 033L/4,7%.  Maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt… Hoe zou dat nu smaken, Chinees bier? Kunnen zij ook bier (na)maken?

Twee flesjes meegenomen en in de koelkast gelegd.

Bier in China

Door het openen van een bierfabriek in Harbin, de hoofdstad van de provincie Heilongjiang, maakte China in 1900 voor het eerst kennis met bier. In 1903 openden de Chinezen met Engels/Duitse steun een tweede fabriek in Qingdao. Hier brouwt men het Tsingtao bier (青島啤酒 of Qīngdǎo píjiǔ). Inmiddels is dit ėėn van China’s grootste brouwerijen en exporteert men dit bier naar 62 landen.

China is sinds 2009 zelfs de grootste bierproducent ter wereld. Iedere provincie van China produceert zijn eigen bier waardoor je kan kiezen uit ruim 1500 biermerken.

Tsingtao bier

Tsingtao bier wordt gebrouwen met uitsluitend tsingtaobierChinese ingrediënten en kristalhelder water uit het Laoshan gebergte.

Het heeft een licht moutige bruisende smaak met een vleugje zoete noten, aldus het biernet.nl.

Persoonlijk vond ik het geen verkeerde smaak hebben. Het heeft een ietwat scherpe nasmaak maar is wel fris. Ik zal het binnenkort nogmaals proeven en kijken hoe ik er dan over denk.

Het zit ergens tussen Grolsch en Heineken in. Het flesje zelf heeft verdacht veel van een Heineken flesje weg. Grappig is dat het merk in het flesje gedrukt is.

De hoge prijs is wel weer jammer!

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.