Restaurant Woods in Leiden

Woods binnenMet enige regelmaat boeken we een restaurant bij vakantieveilingen.  Onlangs waren we de gelukkige “winnaars”  van een ” Asiette Woods” lunch voor vier personen bij restaurant Woods in Leiden. Voor ons een nieuw restaurant. We zijn dan ook heel benieuwd wat we voorgeschoteld krijgen en hoe de entourage is.Het restaurant is makkelijk te vinden en ligt naast d’Heesterboom, een zaagmolen uit 1804 aan de Oude Rijn. Woods avond

We zijn vroeg, om 12 uur ging de deur open. De ontvangst is uiterst vriendelijk. Het is een chique uitziend restaurant , gelegen op een schitterende locatie aan het water. Omdat het inmiddels 7 graden is zitten we binnen. Ik kan me voorstellen dat het met mooi weer heerlijk is om op het grote terras aan het water te zitten. Er komen veel boten voorbij en af en toe een kano van de vlakbij gelegen roeivereniging.

Nadat onze jassen zijn aangenomen en opgehangen worden we naar een ruime tafelt aan het raam geleid. De inrichting oogt modern en chique. Vanuit het restaurant kijk je zo de keuken in die is afgeschermd door middel van een glazen wand. Ook die ziet er goed uit. Het personeel loopt keurig in uniform en is zeer attent.

Woods restaurant

Nadat we drinken (verse jus uit een fruitmachine) hebben besteld wordt ons uitgelegd waar de Asiette Woods lunch uit bestaat. Het is een Thaise soep en daarna een carpaccio proefplaatje. We zijn benieuwd.

De zelfgemaakte soep smaakt prima. Er zit ook wat kip in en wordt geserveerd met heerlijk vers gebakken mini puntjes (wit, volkoren en met sesam).Woods binnen2

Na de kip komt de carpaccio. Die wordt op een leuke manier geserveerd, namelijk op een zwarte leisteen. Het smaakt zeer goed en is net iets anders dan elders. Het blijkt dat we alle vier – tegen verwachting in – vol zitten.  Ruimte voor een toetje hebben we niet!

Woods etenWoods eten2Na ons drinken te hebben opgedronken en naar het toilet  – die moet je gezien hebben – te zijn geweest, betalen we de drankjes en vertrekken we weer. De “ schade”  blijkt mee te vallen. Drankjes zijn nl niet bij de veilingsbon inbegrepen.

Uitzicht restaurant WoodsDit restaurant is zeker voor herhaling vatbaar. We willen het zeker in de warme maanden nog eens bezoeken wanneer er ook meer waterverkeer is en er ook bootjes aanmeren. 

In tegenstelling tot sommige recensies op het internet is het ons heel goed bevallen. Het is een beleving op zich en de lunch is prima en voldoende.Woods zomer

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.