Vissen met een klos

Tijdens de vakantie wil ik, als ik er de rust voor heb, wel eens vissen. Maar om nu altijd een hengel mee te slepen…. De keren dat ik de afgelopen jaren daadwerkelijk heb zitten vissen zijn op de vingers van twee handen te tellen.

Nu heb ik daar een handige, simpele oplossing voor: een kunststof klos. Het neemt weinig ruimte in, is licht en werkt perfect. Ooit in het buitenland gezien en ermee leren omgaan.

Ook in Nederland vis ik nu wel eens met een klos. Ik krijg dan vaak wel vreemde, lachende blikken….. Toch kan je, met een beetje oefening, ook met een klos in Nederland best goed vissen en ook ver werpen. Enige nadeel is dat de oever redelijk open moet zijn omdat je haakje anders snel vast komt te zitten in het riet. In een boot heb je daar geen last van.

De afgelopen dagen heb ik tijdens ons weekje in de Belgische Ardennen ook weer lekker met een glaasje wijn erbij zitten vissen met mijn klos. Nadeel was alleen dat de honden het ook erg leuk vonden en telkens het water in sprongen. Het gevolg; niks gevangen. Maar wel lekker relaxed in het zonnetje gezeten. En dat is ook wat waard!

 

Plastic klosVisklosAan de slag met mijn visklos!

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.