Wandelen door Vancouver, British Columbia

Canada is een land dat nog steeds op mijn ‘must see’ vakantielanden lijstje staat. Mijn Bucket List zeg maar. Op de een of andere manier komt het er alleen nooit van om er daadwerkelijk naar toe te gaan.
Mocht het er ooit van komen dan zijn er een paar steden die ik zeker wil bezoeken. Eén daarvan is Vancouver. De grootste stad in British Columbia.

Daar heb ik al heel wat enthousiaste verhalen van vakantiegangers over gehoord. Niet alleen over de stad maar ook over de prachtige natuur in de omgeving. Bovendien schijnt het een wandelstad te zijn. En dat doe ik graag.
Mijn ervaring is dat je al wandelend een veel beter beeld van een stad krijgt. Je ziet, hoort, proeft en ruikt de stad. Soms letterlijk.

Het eerste filmpje neemt je mee op een wandeling door de stad, compleet met bijbehorende geluiden. Helaas wel zonder smaak en geur….

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=OiJsbXXq-AY[/embedyt]
 

Meer informatie over de stad Vancouver is op de website van de plaatselijke VVV –  Tourism Vancouver – te vinden.
Mocht je leuke wandelingen (in de omgeving) willen maken dan is de website Vancouver Trails zeker een bezoek waard. Hier zijn veel mooie (en gratis) routes te vinden, compleet met kaart, voorzieningen op de route, foto’s en soms ook zelfs filmpjes.

Op de website van Destination BC is veel informatie over Vancouver, Vancouver Island en Victoria, de hoofdstad van British Columbia te vinden. Vergeet niet hun mooie, professioneel opgenomen filmpjes te bekijken!

Natuurlijk heb je ook een goede, niet te dure èn dikke reisgids nodig. De gids van Lonely Planet schijnt heel goed te zijn. Net als de Wat & Hoe gids van Kosmos.

Vancouver skyline

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.