Bedankt Tillman!!

De Engelse Bulldog Tillman is niet meer. Afgelopen donderdag maakte zijn baas Ron Davis op zijn Facebook pagina bekend dat de wereldberoemde hond op 10 jarige leeftijd was overleden.
Tillman leed al langere tijd aan een onregelmatige hartslag. Dinsdagavond zakte hij plotseling in elkaar en overleed onderweg naar de dierenarts.

Tillman haalde in 2009 het Guniness World Record voor snelst skateboardende hond: 100 meter in 19.678 seconden. Natuurlijk zijn er meer honden die (sneller) kunnen skateboarden maar Tillman was wel de beroemdste. In ieder geval op internet.

Zijn YouTube en Vimeofilmpjes werden de afgelopen jaren door vele miljoenen mensen wereldwijd bekeken. Met zijn kunsten wist hij altijd een glimlach op je gezicht te toveren!

Tillman was enkele jaren geleden ook één van de sterren in een iPhone reclame filmpje.

Wat Tillman bijzonder maakte was dat hij niet alleen (snel) kon skateboarden. Hij kon ook surfen, skimboarden en skiën. En als je hem zo bezig ziet heeft er ook echt plezier in!

Het inmiddels meer dan 20 miljoen keer bekeken filmpje dat Tillman wereldberoemd maakte:

Alleen mensen en honden?

Nee, skateboarden is niet alleen voor mensen en honden weggelegd. Op het internet zijn verschillende filmpjes van skateboardende katten te vinden.
Toch zijn die beelden naar mijn mening (veel) minder indrukwekkend.

In sommige gevallen heb ik ook medelijden met het dier. Om het woord dierenmishandeling maar niet te noemen. Zo circuleert er op internet een videoclip waarin andere dieren hun ‘kunsten’ op een skateboard vertonen. Maar of de baasjes deze dieren daar echt een plezier mee doen……

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

Een reactie

  1. Lian
    2 november 2015

    RIP!

Reacties zijn gesloten.