CuriosityStream, een fijne streamingdienst?

Alweer een nieuwe video-on-demand streamingdienst hoor ik je zeggen. En dat klopt. CuriosityStream is een streamingdienst die begonnen is door de voormalige oprichter van Discovery Channel. De vraag is of de dienst bevalt?

Omdat de oprichter van CuriosityStream zelf ooit begon met Discovery Channel is het dan ook niet vreemd dat de content veel weg heeft van de oude Discovery Channel programmering.
Op CuriosityStream zijn veelal wat oudere documentaires van Brits, Frans en Duitse origine te zien. Alles is Engels (closed captioning) ondertiteld.
De dienst bestaat inmiddels al 5 jaar maa IK had tot voor kort nog nooit van deze streamingdienst gehoord en kwam er ook per toeval achter. Aangezien een abonnement slechts €12 per jaar kost (minder dan een euro per maand) en ik gek ben op dergelijke programma’s, heb ik gelijk een abonnement afgesloten. En daar ben ik tot nog toe zeer content mee!

De app

De eigen app is beschikbaar voor Android, Apple/iOS en kan ook via de Chromecast naar de tv gestreamed worden.
Sony, Samsung en LG hebben een eigen TV app. Ook is de app op je Playstation en Xbox te installeren.
De app zelf is vrij overzichtelijk en went snel. Alles is vrij duidelijk ingedeeld.
De kwaliteit is niet altijd 4K maar dat had ik ook niet verwacht. Op onze 49” TV is het goed genoeg. Er is een duurder abonnement waarbij alles in 4K te bekijken is.
De programma’s zijn ook te downloaden en off-line te bekijken waarbij de kwaliteit zelf ingesteld kan worden (om opslagruimte op je apparaat te besparen).
Ik mis echter wel de mogelijkheid om favorieten snel zichtbaar te maken. Het is wel mogelijk een programma te liken. Verder kijken waar je gebleven was kan ook maar ik zie dat niet – zoals bij Netflix – in een horizontale view. Wel onder het kopje ‘MY LIST’. Een regel op de homepage zou gebruiksvriendelijker zijn. Op de TV duurt het wel even voordat de app geopend is. Op mijn iPad en iPhone gaat dit snel.

Fijn aanbod

Nu het belangrijkste; de beschikbare content oftewel het aanbod. Want daar gaat het tenslotte om. Zoals eerder gezegd is veel content afkomstig van derden (BBC,ZDF, Arte etc). Maar er is ook eigen ‘original’ materiaal beschikbaar. Om je een indruk te geven: dit is er zoal te zien.
Alles is heel overzichtelijk in categorieën ingedeeld waarbij goed naar Netflix is gekeken.


De hoofdindeling is Science, History, Nature, Kids, Technology, Lifestyle en Society.
Er is echt enorm veel materiaal beschikbaar. Van korte docu’s tot langere speelfilms. En de (inhoudelijke) kwaliteit is goed. Dus grote kans dat er ook voor jou wat bij zit! Ik ben in ieder geval heel tevreden met het aanbod dat ook regelmatig aan wordt gevuld. Dit is een streamingdienst die ik ook na dit jaar zeker blijf houden!

Aanbieding

Mocht je de streamingdienst gratis uit willen proberen of een abonnement willen nemen kijk dan even op de site van CuriosityStream. Momenteel loopt er op de website van CuriosityStream een actie waarbij je ook nog eens 50% korting op een jaarabonnement op Nebula krijgt. Ook hier krijg je eerst een 7daagse gratis trial periode. Persoonlijk vind ik dit te veel op YouTube lijken. Maar wie ben ik? Ik kwam zelf pas later achter deze combi deal.

Voor de goede orde: ik heb geen affiliatie met CuriosityStream en krijg ook geen geld voor deze post

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites.