Een vergeten verhaal levert (weer) mooie televisie op

Gisteren was het er weer; een mooi televisie moment. Verstopt als klein item in een programma was daar opeens het waargebeurde en ontroerende verhaal van de 92 jarige Anneke van loggem – Kouwenhoven. 

Anneke doet haar verhaal in de Wereld Draait Door(rrrrrr).

Haar verhaal wordt bekend na de publicatie van het door Charles den Tex en Anneloes Timmerije Unknown-2geschreven boek “Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd” over een piloot die in 1945 zijn vrouw terugvond door met zijn vliegtuig over de jappenkampen te vliegen en haar naam om te roepen.

Het boek is geschreven op basis van de gedocumenteerde geschiedenis en persoonlijke dagboeken van het no.18 squadron dat tijdens de oorlog in Australië werd opgericht.

Anneke las deze zomer een flyer in het blad ‘Indische Letteren‘ over de presentatie van het boek en besloot er naar toe te gaan. Na afloop van de presentatie haalde ze een versleten Nederlandse vaandel tevoorschijn. “Hier heb ik een stukje van de waarheid” zei Anneke tegen de verbaasde auteurs. Op de wimpel stond “is Anneke daar?, is Lienke daar?”. De afzenders van het bericht waren Ros van Loggem en Guus Hagers, de schrijvers van de dagboeken waarop het boek gebaseerd was. Zij waren de mannen die in 1945 deze goed bewaarde vaandels boven een Japans interneringskamp uit hun vliegtuig gooiden in de hoop hun vriendinnen zo op te sporen. Originele vaandel

Originele foto die haar man bij zich droeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de uitzending:

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.