Eindelijk een goede en voordelige webhoster gevonden

In de afgelopen jaren heb ik geëxperimenteerd met verschillende websites. Ik ben begonnen met  gratis webhosting en heb vervolgens een eigen domeinnaam laten vastleggen. Vanaf dat moment moest ik op zoek naar een geschikte webhoster.

In het begin wist ik niet precies waar ik op moest letten bij de keuze voor een bepaalde webhoster. Inmiddels ben ik wat verder en weet ik uit ervaring dat een kleine blog zoals deze makkelijk bij een voordelige hoster kunnen worden ondergebracht. Ook al zeggen sommige mensen dat dit niet kan omdat de site te traag zou zijn.

Ik heb inmiddels zelfs meerdere websites (domeinen) op 1 hostingaccount staan. Werken allemaal snel genoeg. Het handige is dat je alles vanaf een inlog(scherm) kan beheren. Het scheelt ook aardig in de kosten. Je hoeft maar een hostingpakket aan te schaffen en kan daar vervolgens 25 domeinen aan koppelen en beheren.

Nu heb ik een paar domeinnamen die ik alleen gebruik om wat te experimenteren met wat programma’s. Deze domeinen heb ik voor google uitgeschakeld waardoor ze niet geïndexeerd worden en ook niet snel gevonden.

Bij mijn hostingpakket, waar je dus meerdere domeinnamen aan kan koppelen, zitten ook standaard gratis programma’s om blogs, enquêtes of een webshop te maken. Die kan je per domeinnaam activeren.

Wat ik de afgelopen jaren heb ervaren is dat het prettig is wanneer een webhoster niet alleen snel reageert op vragen maar ook meedenkt. Mijn ervaring met enkele grote spelers in het veld is niet erg goed geweest. De aanschaf ging altijd makkelijk maar antwoorden op vragen sloegen vervolgens soms nergens op en lieten op zich wachten. Reden voor mij om op zoek te gaan naar een andere, betere hoster. En die heb ik nu gevonden; versio.

Eigenlijk ben ik hier bij toeval terecht gekomen. Tijdens het surfen op internet las ik op een blog dat de schrijver goede ervaringen had met deze hoster. Eerst zelf wat meer info gezocht (over o.a. de helpdesk, beschikbare programma’s etc.) en gekeken wat dit alles kostte. En dat bleek veel goedkoper te zijn.

Ik heb eerst een hostingpakket aangeschaft en er een domeinnaam naar verhuisd. Dat ging allemaal perfect. Werkte ook goed. Vervolgens nog twee domeinnamen verhuisd en daar zwaardere pakketten op geïnstalleerd om te kijken hoe dit draaide. Ik moet zeggen dat ik er zeer tevreden over ben. Ik heb nu het goedkoopste hostingpakket en kan dit altijd upgraden mocht dit nodig zijn.

Ik had dit graag een paar jaar eerder willen weten! Vandaar dat ik er maar een simpel artikel over schrijf. Misschien heeft een ander er ook wat aan. Ik ben zo enthousiast dat ik zelfs een kleine gesponsorde banner van Versio onder dit artikel plaats. Wanneer je daar op klikt kom je direct bij de juiste informatie op hun website. Het is volgens mij echt de goedkoopste webhoster en ook de domeinnamen zijn volgens mij nergens goedkoper.

versio3_234x60.jpg

Tip: ook wanneer je nu nog geen website gaat maken is het slim om een goede domeinnaam nu al vast te leggen. Ze worden nl. steeds schaarser. Bijna alle namen zijn al geclaimed. Op de website van de SIDN kan je nagaan of de door  jouw gewenste naam nog vrij is.

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.