Excuses?

KRO-columnist Abdelkarim El-Fassi maakte onderstaand filmpje waarin kinderen excuses aanbieden voor islamitische misdaden.

De laatste tijd, helemaal na de recente aanslag in Parijs, hoor je regelmatig mensen zeggen dat moslims afstand moeten nemen van terroristische misdaden die door moslims gepleegd zijn. Toch zijn er weinig moslims die die openlijk doen. Je kunt je afvragen of dat ook wel nodig is.
Met dit filmpje wil de maker de discussie hierover op gang brengen.

Vooralsnog is dat doel niet bereikt omdat de meeste media aan zijn boodschap voorbij gaan en meer aandacht schenken aan het gebruik van kinderen in het filmpje. Dat is natuurlijk altijd controversieel. El-Fassi moet dit geweten hebben maar wellicht gedacht hebben dat juist dát zijn filmpje meer publiciteit zou opleveren. Maar of het nu de discussie aanzwengelt…. ik weet het niet.
Ik vind het in ieder geval goed dat iemand de (inhoudelijke) discussie start, althans een poging daartoe doet. Over de vorm valt te discussiëren.

Bekijk het filmpje en oordeel zelf maar. Ik ben benieuwd……

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

2 Reacties

  1. Klara
    6 februari 2015

    De discussie beginnen is goed maar moet je daarvoor kinderen in je filmpje gebruiken?

  2. Ron
    5 februari 2015

    Leuk om te lezen Wist het nog niet. Soms moet je inderdaad schockeren om een reactie te krijgen.

Reacties zijn gesloten.