Hoe gaat het met Rachael?

Eerder dit jaar schokte de 37 jarige Amerikaanse Rachael Farrokh de wereld met haar YouTube video waarin ze opriep haar leven te redden.
De 1 meter 70 lange voormalige actrice leed op dat moment al 10 jaar aan anorexia en woog nog maar 19 kg.
Door haar eetstoornis had ze inmiddels ook al te maken met hart-lever- en nierfalen. Zonder behandeling zou ze spoedig sterven.

Maar om hulp te kunnen krijgen moest ze eerst op een minimumgewicht komen. Geen enkel ziekenhuis wilde haar in deze toestand behandelen. Hoe is het met haar afgelopen?

Anorexia

Hoe het verder ging

Deze week haalde Rachael weer het wereldnieuws. Nu met betere berichten, gelukkig.

Na de video-oproep eerder dit jaar is ze eerst twee maanden in klinieken in Denver en California aangesterkt. Toen haar conditie zodanig was dat ze de reis mocht maken is ze naar een gespecialiseerde privé kliniek in Portimão, de Portugese Algarve, gegaan.
Daar is haar gewicht verder toegenomen en kreeg ze dagelijks intensieve fysiotherapie en is begonnen met haar therapie.

Inmiddels is ze weer terug in de Verenigde Staten waar haar behandeling wordt voortgezet.

Op haar site laat ze weten dat het een stuk beter met haar gaat en dat ze ook mentaal veel meer aan kan. Maar ze is er nog lang niet. Dat schrijft ook haar behandelend arts, Miguel Duarte.

Crowdfunding

Omdat haar ziektekostenverzekering de (dure) behandeling niet wilde vergoeden zette haar man een crowdfunding project op waarmee inmiddels $200.000 is opgehaald voor haar behandeling.
Een deel daarvan is daadwerkelijk voor haar behandeling gebruikt. De rest wil ze gebruiken om aandacht voor de ziekte te vragen en anderen die er mee te maken hebben te helpen.
Ook wil ze er voor zorgen dat ziektekostenverzekeringen in Amerika de behandeling van anorexia gaan vergoeden.

 

 

 Meer informatie over anorexia is te vinden bij Weet (Nederland) en ANBN (België).

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.