Hondenvoer

Maud en Co zijn wat eten betreft heel verschillend. Maud eet alles en Co is zeer kieskeurig.

Eten

Maud heeft daarnaast de neiging om haar voer naar binnen te schrokken en soms bijna te stikken. Even erbij blijven en haar tot rustig eten te manen wil soms helpen.

Co daarentegen eet heel rustig. Hij laat soms zelfs wat staan om op een later moment op te eten. We moeten dan wel in de gaten houden of zus Maud niet langs is geweest en alles uit zijn bak heeft opgegeten.

Co is weer moeilijker wanneer het op voer aan komt. Ten eerste kan hij niet goed tegen de meeste soorten hondenvoer. Ten tweede is hij zeer kieskeurig…. De eerste paar keer eet hij alle brokken met smaak op. Dan wil hij het opeens niet meer en laat hij zijn brokken gewoon links liggen. Wij geven natuurlijk niet toe. Wanneer hij echt honger krijgt eet hij met lange tanden een deel van de brokken toch op. De brokken selecteert hij wel; brokken met een kleurtje, waar voor mijn gevoel geen vlees(smaak) aan zit, spuugt hij letterlijk uit. Die liggen rond zijn bak en worden vervolgens door Maud opgegeten als ze niet snel worden opgeruimd. Heel af en toe krijgen ze er een beetje blikvoer of vlees doorheen. Daar zijn ze gek op.

Brokken

In de afgelopen jaren hebben we heel wat merken brokken uitgeprobeerd. Telkens met hetzelfde resultaat; Maud eet het en Co kan er niet goed tegen en eet ze slechts een dag of drie. Uiteindelijk zijn we wat jaren geleden bij Biofood geperste brokken uitgekomen. Die eten ze beiden. Bijkomend voordeel is dat ze er minder veel en vaak van poepen. Dat scheelt opruimwerk. Maud doet haar behoefte altijd keurig in bosjes maar Co …..die heeft er een handje van op de meest rare plekken te gaan zitten.

Biofood (geen sponsoring!) is kwalitatief zeer goed, bevat geen chemische toevoegingen en wordt gemaakt in Friesland. De honden ‘doen het er goed op’. Bij ieder bezoek aan de dierenarts krijg ik te horen dat ze er niet alleen goed uitzien maar ook gezond en gespierd zijn!

Online kopen voordeliger

Sinds enige tijd koop ik hondenvoer, snoepjes en kluiven online bij Pet’s Place. Dat scheelt – inclusief bezorging – aanzienlijk in prijs. Voordeel is dat je aan kan geven op welke dag ze het moeten bezorgen. Op de dag dat ze het verzenden krijg je een mailtje met Track & Trace code zodat je de zending kan volgen. Bezorgen gaat gewoon met PostNL. Het voer (in mijn geval een 15KG zak) is in een stevige kartonnen doos verpakt. Je kan je bestelling natuurlijk ook gewoon in één van de winkels ophalen want die hebben ze ook!

Omdat de bezorging mij (bij een bestelling boven de €15) niks extra kost, bestel ik er regelmatig wat extra kluiven of snoepjes bij. De laatste tijd speciale anti vlooien snoepjes (ook van Biofood). Die vinden ze lekker en werken – zover ik dat nu kan beoordelen – goed.

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.