In het hoofd van de verwarde man

Het aantal incidenten met verwarde mensen groeit de laatste jaren sterk. Voor veel mensen – ook voor mij – meestal niet meer dan een bericht in de krant of een item in het journaal.
Wat er aan het incident vooraf is gegaan en wat er na het incident met de persoon gebeurt blijft meestal onduidelijk.

Het KRO-NCRV programma De Monitor lichte eerder een tipje van de sluier met een serie programma’s over deze ‘verwarde mensen’. Wat begon met een radio interview met ervaringsdeskundige Jeroen Zwaal, krijgt nu een vervolg met de start van een nieuw project over psychose en Virtual Reality.
Met een app en een Virtual Reality bril probeert men een visuele ervaring te creëren waarin het lijkt alsof je zelf psychotisch wordt. Hoe is het om de grip op de werkelijkheid te verliezen?
Al snel komt Jeroen weer in beeld en wordt hij gevraagd om mee te werken aan het project.

Het resultaat is De Verwarde Man. Het vertelt het verhaal van Jeroen en is gebaseerd op de vijf psychoses die hij meemaakte. Je hoort wat hij denkt en ziet wat hij ziet.
Wanneer je de app opent en de VR-bril op zet zit je in zijn woonkamer en ben je de hoofdpersoon van zijn verhaal…..

Download de gratis Android en iOS app.

Lees ook het dossier Verwarde Mensen of bekijk de drie TV-afleveringen hieronder.

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.