Mijn ervaring met Discovery+

De afgelopen week heb ik de nieuwe video-on-demand streamingdienst Discovery+ uitgeprobeerd. Zal ik een abonnement nemen of niet?

Discovery+, voorheen bekend als Discovery Channel en bekend van onder andere de verschillende Discovery thema zenders, is een relatief nieuwe speler op de steeds drukker wordende video-on-demand -streaming diensten markt (aaneen geschreven levert dit trouwens een goed scorend scrabble woord op).

De zenders

Het aanbod van Discovery+ bestaat uit 12 zenders met ieder verschillende programma’s. Enkele bekende kanalen zijn o.a. Discovery, TLC, ID, Animal Planet, Discovery Science, HGTV, Food Network en MotorTrend. Recentelijk zijn daar ook Eurosport 1&2 bijgekomen.

Ook zijn op Discovery+ Verschillende BBC (natuur)programma’s waar ik graag naar kijk te volgen. Daarnaast is er een groeiend aanbod van Discovery Originals. Leuk, maar door de recente toevoeging van Eurosport 1&2 werd het voor mij pas interessant.??‍♂️

Programma’s

Toegegeven, het aanbod bestaat uit vrij veel ‘real life series’ waar ik weinig belangstelling voor heb. Desondanks blijft er best veel over.

Na de zender een tijdje uit te hebben geprobeerd heb ik – in overleg met het thuisfront – een abonnement genomen. En ik moet zeggen dat we er regelmatig met plezier naar kijken.
Zoals eerder gezegd zijn het veel luchtige programma’s die niet te lang duren en geen reclame bevatten.
Veel series zijn meerdere seizoenen terug te kijken. Helaas is niet alles terug te kijken. Soms missen er seizoenen. Waarom weet ik niet. Voor zover ik kon nagaan zijn alle programma’s wel NL ondertiteld.

Eurosport

Eurosport was voor mij interessant omdat ik graag naar wielrennen kijk. Helaas zit er in alle live wedstrijden – net als in de reguliere tv uitzendingen – wel vrij veel reclame en soms op vreemde momenten. Voordeel is weer dat je twee sportzenders hebt –  Eurosport 1 en 2 – waar veel wedstrijden op uit worden gezonden die tegenwoordig bijna nergens meer te volgen zijn (ook niet op Sporza).

Momenteel is Eurosport enkel live te volgen in de Discovery+ app. Binnenkort moet het ook mogelijk zijn uitgesteld te kijken en wedstrijden terug te kijken, zonder reclame. Het is de bedoeling om de Eurosport player app te integreren in Discovery+.
Met je Discovery+ Inlog is het niet mogelijk om direct bij de Eurosport player in te loggen. Helaas ontbreekt vooralsnog ook een programmagids waar je (in de app) kan zien wat er live te volgen is op de twee Eurosport zenders. Ik neem aan dat die programmagids-functie zal worden toegevoegd bij de integratie van de twee apps.

Wil je wielrennen live zonder reclame volgen dan is GCN een echte aanrader. Daar kijk je voor 40 euro per jaar echt alles live. Maar dat moet ik hier nog even in de week leggen….?

De app

De Discovery+ app zelf werkt goed. Wel even wennen aan de lay-out. Onder in beeld zijn enkele knoppen te vinden waar je (bijvoorbeeld onder HOME) een overzicht van je favorieten, verder te kijken programma’s, aanbevelingen en nieuwe afleveringen ziet. Hier scroll je horizontaal doorheen.

Daarnaast is er een icoontje ZENDERS waar de verschillende zenders te vinden zijn, PROGRAMMA’S waar je alle programma’s kan vinden en een icoontje NIEUW met recentelijk nieuw toegevoegd materiaal.

Boven in beeld is er tenslotte nog een zoekfunctie om programma’s op te zoeken.

Een live programmagids – wat er op dat moment live op tv te zien is zal je niet vinden. Maar op zich is dat ook niet zo gek. Je kijkt alles immers terug – en vooruit, zonder reclame en op ieder gewenst moment. Ideaal.

Discovery+ is op alle apparaten te kijken, Android, Apple, TV app etc. Het valt mij wel op dat het lang duurt voor de app opstart. Maar het werkt verder goed. De app is met een Chromecast of Apple’s Airplay naar je te te streamen. Jammergenoeg is het niet mogelijk programma’s te downloaden en zo offline te bekijken.

Met de komst van een eigen video-on-demand streamingdienst ligt het voor de hand dat de verschillende Discovery programma’s straks niet meer bij de Ziggo’s en KPN’s te zien zijn.

Conclusie

Voor de bijna 40 euro per jaar zijn wij er tevreden mee!✅

Eurosport 1&2 komen binnenkort helemaal beschikbaar binnen de app waardoor je ook alles zonder reclame terug kan kijken. Dat is dus nog even wachten.
DIscovery+ is 7 dagen gratis uit te proberen mocht je dat willen. Grote kans dat je net als wij denkt ‘ach voor die 3 euro per maand proberen we het een jaartje uit’….
En eenmaal gewend aan reclamevrij kijken wil je niet meer terug. Je bent gewaarschuwd….

Eerder probeerden wij Disney+ uit maar dat hebben we uiteindelijk niet verlengd. Apple’s gratis TV+ Abonnement loopt nog maar ik moet zeggen dat we er eigenlijk nooit naar kijken. Mede door de beperkte content en de rommelige app indeling waar ‘gratis’ en betaald materiaal door elkaar heen lopen.

Voor de goede orde: ik heb geen band met Discovery en krijg ook geen geld van Discovery voor deze post.

Update eind juni 2021

inmiddels is Discovery+ begonnen met de integratie van Dplay en Eurosport in de app. Wat mij opvalt is dat je Eurosport 1 & 2 live kan kijken. Wil je andere sportprogramma’s en uitgesteld kijken dan verschijnt de melding dat je een afzonderlijk Dplus abonnement (a €5.99 per maand) nodig hebt. Helaas. Waarschijnlijk geen verlenging na dit jaar….

Upgrade melding binnen de Discovery+ app
Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

Een reactie

  1. Denise
    14 juni 2021

    Heb ook een (proef)abo genomen. Kijken of het bevalt. ?

Reacties zijn gesloten.