Overstappen naar een andere energieleverancier?

In september ontvingen we de jaarafrekening van Eneco. Zoals ieder jaar krijgen we ook dit jaar weer wat terug. Dat komt mede doordat we het termijnbedrag iets hoger hebben gezet dan aanbevolen. We ontvangen liever achteraf wat terug dan dat we opeens bij moeten dokken!

Ik vond het ook een mooi moment om eens wat prijzen van energieleveranciers te vergelijken. Niet dat ik ontevreden ben over Eneco. Integendeel. We zijn al twaalf jaar tevreden klant maar wie weet kunnen we (flink) besparen door over te stappen.
Ik heb wel eens eerder rond gekeken maar dat leverde toen nou niet echt spectaculaire voordelen op.

Omdat wij in een appartement wonen gaat het alleen om gas en elektra. Gas gebruiken we alleen om te koken. De verwarming loopt via de VVE.

Ik ben mijn vergelijking begonnen door ons jaarverbruik in te tikken op enkele vergelijkingssites. Daar kwamen ongeveer dezelfde energieleveranciers uit.
Op internet heb ik gekeken wat gebruikers van deze bedrijven vonden. Ook heb ik mijn eigen ‘onderbuikgevoel’ mee laten wegen.

De meest aantrekkelijke en gevoelsmatig betrouwbare bedrijven heb ik met onze huidige aanbieder, Eneco, vergeleken. Het prijsverschil was toch aanzienlijk. Aanleiding om over te stappen!

Ik heb daad bij woord gevoegd en ons Eneco contract opgezegd. Daarbij heb ik een ruime marge genomen om een andere leverancier te vinden. Ik wil niet zonder stroom komen te zitten. Helemaal niet met de winter in aantocht.

Niet lang daarna werd ik benaderd door Eneco met de vraag of ik niet (meer) tevreden was met hun service.
Nadat ik aan had gegeven dat het daar niet aan lag maar dat ik een goedkopere energieleverancier had gevonden kreeg ik een nieuw aanbod; een éénmalig bedrag en een leuke korting op mijn energietarief. Ik mocht daar ook nog een paar dagen rustig over nadenken.

Na het nieuwe tarief met de andere aanbieders te hebben vergeleken was het verschil uiteindelijk klein. Te klein om over te stappen. En bij Eneco weet ik uit ervaring dat we goed zitten en bovendien ook nog groene stroom hebben!

 

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

Een reactie

  1. frank
    22 november 2014

    leuk artikel, ik zat jarenlang bij Essent en las op internet de afgelopen week veel berichten over het voordeel van overstappen. Na het vergelijken zag ik ook direct scherpe prijzen maar geloofde het eerst niet. Heb wat rond gebeld en ja het blijkt dus dat de vergelijkingssites tarieven aanbieden die niet via de energieleverancier zelf te krijgen zijn. Geniet van de besparing Philippe!

Reacties zijn gesloten.