Akoestische ode aan Daft Punk

Het Franse duo Daft Punk is zelfs bij mij bekend. Ook al is het niet echt mijn muzieksmaak. Eerlijk gezegd ken ik ze eigenlijk alleen door die doodgedraaide radio hit met Pharrell Williams, Get Lucky…. Je weet wel dat nummer met dat aanstekelijke en herkenbare gitaarrifje van Nile Rodgers, de grote man achter de discogroep Chic.

Omdat Get Lucky zo’n grote hit was zijn er inmiddels duizenden covers te vinden. De één beter dan de ander. Veel van deze covers volgen het origineel en voegen daardoor (voor mij) niets toe. Voor mij moet een cover anders zijn dan het origineel. Het liefst bijna niet meer herkenbaar, soms, heel soms zelfs beter….

In het kader van de Daft Punk Documentaire Unchained, die komende zondag op tv te zien is, bracht het TV-programma De Wereld Draait Door alvast een akoestische ode aan het Franse Dance duo.
Of één van deze drie versies iets toevoegt aan het origineel moet je zelf maar beoordelen. Apart zijn ze in ieder geval wel….


Mocht je het willen vergelijken: Het origineel van Daft Punk:

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.